Broccoli-pannetje met kip en champignons

We zijn hier in huis niet heel erg dol op broccoli. Voornamelijk Tim niet eigenlijk. Ik heb altijd wel wat in de vriezer liggen van deze groente omdat het zo makkelijk is om door de soep heen te doen, maar een verse koop ik vrijwel nooit. Voor Tim valt een gerecht altijd tegen als er broccoli in zit en dat is toch een beetje zonde. Op Pinterest ben ik uiteindelijk op zoek gegaan naar recepten die me wel aanspraken en ik kwam uit bij dit Broccoli-pannetje met kip en champignons die ik vond op recipehealthyfood.com. Veel ingrediënten die wij wel heel erg lekker vinden dus de broccoli zou dan wel te doen moeten zijn toch? Ik vond dit gerecht uiteindelijk heerlijk, Tim kon ik er helaas niet voor strikken. Omdat ik weet dat velen van jullie broccoli wel lekker vinden, hier het toch het recept.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 300 gram kipfilet
 • 250 gram champignons
 • 1 broccoli
 • 2 eetlepels bloem
 • 1 ui

Voor de saus:

 • 250 milliliter kippenbouillon
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 3 eetlepels honing
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 theelepels sesamolie
 • ½ theelepel gemberpoeder

1. Snipper de ui, snijd de broccoli in kleine roosjes, de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.

2. Doe 1 eetlepel bloem in een schaaltje en wentel hier de kipblokjes door tot ze voorzien zijn van een laagje bloem.

3. Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot het goudbruin en gaar is.

4. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus inclusief de resterende eetlepel bloem door elkaar en zet even apart.

5. Schep de kipfilet uit de pan, verhit een opnieuw een beetje olie in de pan en bak hierin de champignons, broccoli en ui tot het iets zachter begint te worden.

6. Schenk de saus bij de groenten in de pan en breng deze aan de kook. Laat 2 minuten meekoken voordat je de kip toevoegt.

7. Verhit het geheel nog even kort en serveer het gerecht met witte rijst. Merk je nou dat de saus nog niet dik genoeg is dan kun je deze dikker maken met behulp van een beetje maizena.

Broccoli-pannetje met kip en champignons

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Broccoli is niet mijn favoriet, maar ik denk dat ik deze combinatie wel erg lekker ga vinden!

 2. Marijke I easydailyfood says:

  Ben zelf gek op broccoli! Mijn dochtertje en man gelukkig ook. Zo’n makkelijke gezonde groente. Jammer dat Tim het niet lust. Als hij het zelfs met zo’n lekker recept niet wilt eten dan heb jij je best gedaan ;)

  1. Sabine Author says:

   Vind ik ook! Ik heb jou trouwens een mailtje gestuurd, heb je die ontvangen?

 3. Ellen says:

  Aaah broccoli! Love it! Van champignons ben ik iets minder fan, maar ik vind ze wel zo’n heerlijke smaak hebben. Dit pannetje zal vast een succes zijn!

 4. Tamara says:

  Ik vind broccoli ook echt een super lekkere groente!

 5. Kelly says:

  Het ziet er echt heerlijk uit ! Ik vind broccoli wel lekker haha.

 6. Mijn lief houd ook niet van broccoli maar ik vind het wel lekker. Doordat hij het niet echt lekker vind gebruik ik het zelf ook niet zoveel (net als spruitjes). Maar dit recept ga ik een keer lekker voor mezelf maken.

  Nog een vraagje: heb je binnenkort nog weer eens een slowcooker recept? Ik heb er al een aantal van je site gehaald omdat ik sinds kort ook een slowcooker heb gekocht (jouw schuld omdat je zo enthousiast was :) en van een collega die ook enthousiast was). Zou het leuk vinden als je in de toekomst nog een paar recepten zou plaatsen.

  1. Sabine Author says:

   Haha wat leuk, fijn apparaat he? Ik pak de slowcooker momenteel iets minder omdat ik bezig ben met de voorbereidingen op de Kerst (voor op de site), maar als ik een recept maak deel ik het sowieso!

 7. Annet says:

  Gisteren gemaakt, was echt heerlijk! Ga is zeker vaker maken!

  1. Sabine Author says:

   Super, leuk om te horen!

 8. Henja says:

  Ik houd zelf echt helemaal niet van broccoli. Maar op deze manier lijkt me het wel lekker. Vanavond staat dit op het menu, ben benieuwd!

 9. Henja says:

  Het was echt smullen.
  Ik heb er wel een beetje sambal door gedaan, ik miste een beetje de pit..

 10. André says:

  Errug lekker … tnxs <);o)

 11. Gisteren gegeten en het was super lekker, ga het zeker nog een keer maken.

 12. Mariska says:

  Echt heel lekker! Dankjewel

 13. Cynthia van Hooydonk says:

  Dit was echt heeeerlijk! Gaan wij zeker vaker maken!

 14. Mirjam says:

  Laatst gemaakt, heerlijk! Ik vind het een kandidaat om als bijgerecht te dienen tijdens ons kerstdiner met thema Aziatisch.

 15. Nynke says:

  Heerlijk, het was zo op!

 16. Belinda says:

  Hoi Sabine,

  Ik vroeg me even af hoe lang ik dit gerecht in de vriezer kan bewaren?

  Groetjes, Belinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close