Hollandse pannenkoeken met kaas

#partner

I.s.m. Weydeland Kaas

DOL zijn we hier in huis op Hollandse pannenkoeken. Als ik mijn kinderen vraag wat ze willen eten, is het antwoord steevast: patat, pizza of pannenkoeken. Jep, ik mag zelf dan wel een foodie zijn, mijn kinderen zijn net zoals ieder ander kind als het aankomt op het maken van eetkeuzes.

Ik ben zelf enórm team hartig als ik moet kiezen, dus mijn pannenkoeken worden steevast belegd met spek en/of met kaas.

Deze Hollandse pannenkoeken met kaas zijn iets meer next level, ik heb ze namelijk ook nog eens gevuld met een heerlijke mix van ui, champignons en spekjes. Yes, zoals je ze in een pannenkoekenrestaurant ook kunt krijgen ja. Lekker joh!

gevulde pannenkoek

Kaaspannenkoek maken

Naast pannenkoeken met spek maak ik ook héél graag een kaaspannenkoek. Een tijdje geleden bestelde ik in het pannenkoekenhuis, waar ik met mijn kinderen en hun opa en oma at, een pannenkoek met kaas én spek. Gouden combinatie wat mij betreft hoor!

Ik vind het lekker om al een beetje van de kaas in het pannenkoekenbeslag te mixen zodat je van die krokante, gebakken stukjes kaas in de pannenkoek krijgt. Wel handig als je een goede anti-aanbaklaag in je koekenpan hebt daarvoor natuurlijk.

Mocht je een goede pan hebben, dan vind ik het altijd een hit om éérst de kaas in de pan te doen en daar overheen het beslag te schenken. De kaas krijgt dan al de kans om te bakken en in plaats van kaasdraden, krijg je dan echt van die knapperige kaas op en in je pannenkoek. Geloof mij: je wil niet meer anders als je dat hebt gedaan hoor!

Voor mijn Hollandse kaaspannenkoeken gebruikte ik deze keer onderstaande pannenkoekenmix. Deze krijg je aankomende week cadeau als je bij jouw lokale kaasboer een blok Weydeland Kaas koopt. Kun je direct zelf een kaaspannenkoek maken thuis; ideaal toch!

Met deze mix maak je overigens volkoren pannenkoeken. Hartstikke lekker en ook een tikkeltje meer vullend dan normale pannenkoeken.

hollandse pannenkoek

Gevulde pannenkoek

Ik zei wel dat de volkoren pannenkoek wat meer vullend is, maar met deze gevulde pannenkoek zit dat sowieso wel snor.

Ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel verschillende pannenkoeken je kunt krijgen in een pannenkoekrestaurant. Babi Pangang, shoarma, pizzatoppings… je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel combineren met een lekker pannenkoek recept.

Pannenkoeken met zulk gekruid vlees of een ‘bijzondere mix’ aan ingrediënten zijn niet helemaal mijn ding, maar deze gevulde pannenkoek is dat absoluut wel.

Omdat ik echt een Hollandse gevulde pannenkoek wilde maken, gebruikte ik champignons, ui en spekblokjes. En uiteraard gebruikte ik de lekkerste kaas van Hollandse bodem: Weydeland Extra Belegen. Deze pittige kaas, die 6 maanden de tijd heeft gekregen om te rijpen, voegt mega veel smaak aan de pannenkoeken toe en dat is natuurlijk wat je wil.

Voeg na het bakken nog wat extra geraspte kaas aan de vulling toe voor nog meer smaak. Hoe meer kaas, hoe beter wat mij betreft.

kaaspannenkoek

Andere recepten met Weydeland Kaas

Al 1,5 jaar werk ik samen met Weydeland Kaas en gaan er kilo’s kaas doorheen in mijn huis. Dit komt met name ook door mijn twee kleine kaaskopjes in huis, die beide dól zijn op kaas. Zodra ik een recept maak voor Weydeland Kaas of ze een blik werpen in de koelkast hoor ik de stemmetjes al: “MAMA, mag ik een plakje kaas?!”

In de afgelopen 1,5 jaar heb ik al behoorlijk wat lekkere recepten ontwikkeld en die wil ik niet onopgemerkt aan je voorbij laten gaan. Voor ieder seizoen is er wel iets; wellicht zit er een recept tussen die je nog niet eerder hebt gezien.

Weydeland Kaas koop je bij de kaasboer en wist je dat de kaas hier een stuk voordeliger is?

Ik deed een paar weken geleden een ‘vergelijkend warenonderzoekje’ en kocht een stuk Weydeland Jong Belegen Kaas bij de kaasboer en een stuk vergelijkbare kaas bij de supermarkt. Voor hetzelfde gewicht, rond de 500 gram kaas, was ik bij de supermarkt een paar euro meer(!) kwijt dan bij de kaasboer. En dat voor, vind ik zelf, aanzienlijk minder lekkere kaas.

Het loont dus de moeite om de kaas- of speciaalzaak eens binnen te lopen. Ook voor alle andere lekkere dingen die ze altijd hebben.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

pannenkoek met kaas
No ratings yet

Hollandse pannenkoek met kaas

Als je fan bent van gevulde pannenkoeken, dan kun jij je geluk niet op met deze Hollandse pannenkoek met kaas. Stevige kaassmaak en een vulling van spekblokjes, champignons en ui. Héérlijk en een goed vullende avondmaaltijd.
Porties6 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

 • beslagkom + garde
 • 2 koekenpannen

Ingrediënten

 • 200 g pannenkoekenmix
 • 2 eieren
 • 500 ml melk
 • 100 g Weydeland Extra Belegen kaas – geraspt
 • snuf zout

Vulling

 • 250 g spekblokjes
 • 400 g champignons – in plakjes
 • 1 ui – in halve ringen

Instructies

 • Klop de pannenkoekenmix met de eieren, melk, geraspte kaas en een snuf zout tot een mooi beslag.
 • Bak in een koekenpan ongeveer 6 pannenkoeken van het beslag.
 • Bak ondertussen in een andere pan de spekjes, champignons en ui tot de ui helemaal zacht is geworden.
 • Leg steeds één kaaspannenkoek op een bord, schep de champignonmix over de helft van de pannenkoek en vouw de pannenkoek vervolgens dicht.
 • Lekker om te combineren met een beetje stroop!
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: hartige pannenkoek, kaaspannenkoekjes, pannenkoeken

Join the Conversation

 1. Elza k says:

  Rira-reclame. Vooral dit lag er veel te dik op: ‘Zodra ik een recept maak voor Weydeland Kaas of ze een blik werpen in de koelkast hoor ik de stemmetjes al: “MAMA, mag ik een plakje kaas?!’ Ongeloofwaardig en vergezocht.

  1. Sabine Author says:

   Jeetje Elza, ik hoop dat het goed met je gaat! Aan je reacties te zien volg je Ohmyfoodness al minimaal sinds 2016 en al-tijd hebben jouw reacties een negatieve lading. Wat jammer en wat zonde van jouw energie ook vooral.

 2. Tessa says:

  Als fulltime foodblogger moet je uiteraard ook je centjes kunnen verdienen, terwijl jij altijd enkel reclame maakt voor producten waar je achterstaat. Doe vooral zo verder met je TOP blog met toegankelijke en zeer lekkere recepten die hier steeds in de smaak vallen bij mijn gezin :-) liefs x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close