Ga terug
+ servings
gevulde pannenkoek
Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse pannenkoek met kaas

Als je fan bent van gevulde pannenkoeken, dan kun jij je geluk niet op met deze Hollandse pannenkoek met kaas. Stevige kaassmaak en een vulling van spekblokjes, champignons en ui. Héérlijk en een goed vullende avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: hartige pannenkoek, kaaspannenkoekjes, pannenkoeken
Servings: 6 stuks

Equipment

  • beslagkom + garde
  • 2 koekenpannen

Ingrediënten

  • 200 g pannenkoekenmix
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 100 g Weydeland Extra Belegen kaas - geraspt
  • snuf zout

Vulling

  • 250 g spekblokjes
  • 400 g champignons - in plakjes
  • 1 ui - in halve ringen

Instructies

  • Klop de pannenkoekenmix met de eieren, melk, geraspte kaas en een snuf zout tot een mooi beslag.
  • Bak in een koekenpan ongeveer 6 pannenkoeken van het beslag.
  • Bak ondertussen in een andere pan de spekjes, champignons en ui tot de ui helemaal zacht is geworden.
  • Leg steeds één kaaspannenkoek op een bord, schep de champignonmix over de helft van de pannenkoek en vouw de pannenkoek vervolgens dicht.
  • Lekker om te combineren met een beetje stroop!