5x Gourmethapjes met kaas

partner

I.s.m. Weydeland Kaas

Zo langzaamaan kruipen we steeds dichter naar de decembermaand toe, dé maand waarin veel huishoudens het gourmetstel weer afstoffen. Zo ook bij ons, op 5 december is het bij ons traditie om te gourmetten!

Aan jullie reacties richting de feestdagen merk ik altijd dat veel mensen het lastig vinden om te variëren met de gourmet, dus ik ga jullie een beetje helpen. Vandaag deel ik 5 heerlijke gourmethapjes met kaas. Met Hollandse kaas wel te verstaan!

Het is een fijne mix tussen vegetarische hapjes, hapjes met vis en hapjes met vlees geworden. En extra fijn: alle hapjes kun je al van tevoren voorbereiden zodat je ze op de avond zelf alleen nog maar hoeft te garen tijdens het gourmetten. Top toch?

Ik hou er zelf enorm van om uit te pakken tijdens de feestdagen en het liefst koop ik al mijn ingrediënten deze weken zo lokaal mogelijk. Dat doe ik normaliter ook wel, maar richting december maak ik er echt een sport van.

Ik heb voor deze hapjes dan ook de lekkerste Hollandse kazen van Weydeland bij de kaasboer gehaald. In principe maakt het niet zoveel uit voor welke kaas je kiest voor deze gourmethapjes met kaas, maar zelf heb ik een mixje gemaakt van milde Hollandse kazen en de wat stevigere.

In mijn recepten gebruikte ik:

Houd er rekening mee dat het richting de feestdagen érg druk gaat zijn bij jouw kaasboer, dus probeer waar kan eventueel al wat blokken in te slaan. Laat ze gratis vacuüm verpakken zodat de kazen langer goed blijven. Tippie van flippie.

P.S: voor deze hapjes is het héél lastig om de juiste hoeveelheden aan te geven omdat ik natuurlijk geen idee heb hoeveel andere gerechten je op tafel zet. Vandaar dat je in het recept nu geen hoeveelheden vindt maar alleen de bereidingswijze. Een overschot aan ingrediënten kun je altijd nog invriezen of later verwerken in andere gerechten.

5x gourmethapjes met kaas
5x gourmethapjes met kaas
5x gourmethapjes met kaas
No ratings yet

5x gourmethapjes met kaas

Heb je zin om eens flink uit te pakken tijdens de feestdagen en wil je jouw gourmetavond echt origineel maken? Kijk dan eens naar deze 5 gourmethapjes met kaas.
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 18 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

Mini cheeseburgertjes

  • mini burgertjes of gehakt om ze te maken
  • plakjes Weydeland Belegen
  • mayonaise
  • ketchup
  • mini broodjes

Tuna melts

  • stukjes stokbrood
  • tonijnsalade
  • rode ui – gesnipperd
  • Weydeland Belegen – geraspt
  • Weydeland Flinck – geraspt

Courgettepizza's

  • courgette – in plakken
  • pizzasaus
  • Erfgoed Stelling 606 – geraspt
  • gedroogde oregano

Nachopannetje

  • tortillachips
  • Erfgoed Stelling 606 – geraspt
  • Weydeland Belegen – geraspt
  • bosui – in ringen

Mini kip cordon bleus

  • kipfilet – in repen, platgeslagen
  • ham – in reepjes
  • Weydeland Belegen – in plakjes
  • bloem
  • ei – losgeklopt
  • paneermeel

Instructies

Mini cheeseburgertjes

  • Leg de mini burgertjes op de gourmet. Draai het burgetje om zodra de onderkant bruin is en leg er een plakje kaas bovenop. Bak het burgertje tot de kaas is gesmolten.
  • Snijd het kleine broodje doormidden en grill de binnenkant even kort.
  • Smeer de ketchup en mayonaise op het broodje en leg hier het cheeseburgertje op.

Tuna melts

  • Smeer een stukje stokbrood in met tonijnsalade en verdeel hier de geraspte kaas en rode ui overheen.
  • Bak de tuna melt tot de kaas is gesmolten.

Courgettepizza

  • Smeer de bovenkant van de plakjes courgette in met pizzasaus.
  • Strooi de geraspte kaas en gedroogde oregano over de courgettepizza's en bak ze tot de courgette zacht is en de kaas is gesmolten.

Nachopannetje

  • Leg wat tortillachips op de bakplaat of in een gourmetpannetje en verdeel hier de geraspte kaas overheen.
  • Bak het nachopannetje tot de kaas is gesmolten en maak af met de bosui.

Mini kip cordon bleus

  • Leg een reepje kipfilet voor je en leg hier een reepje ham en plakje kaas bovenop. Rol de kip op met de ham en kaas aan de binnenkant.
  • Wentel het kippakketje door de bloem, door het ei en tot slot door de paneermeel.
  • Bak de kip cordon bleus tot de kip helemaal gaar is en de kaas is gesmolten.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gourmethapjes, gourmetten, hollandse kaas, kaas, kaashapjes, kerst, kerstdiner

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

5x gourmethapjes met kaas pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close