Gegratineerde gnocchi met broccoli

Deze gegratineerde gnocchi met broccoli is de ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. Met bijzonder weinig moeite kom je namelijk al een heel eind en toch heb je in no time een heerlijk gerecht op tafel staan.

Extra fijn is dat je er maar een handvol ingrediënten voor nodig hebt en dat al deze ingrediënten ook nog budgetproof zijn. Zo kun je het recept makkelijk vermeerderen als je voor meer personen kookt of zelf gewoon extra veel opscheppen als je het net zo lekker vindt als ik het vond – haha.

broccoli gnocchi ovenschotel

Gegratineerde gnocchi ovenschotel met kaas

Ik ben gek op alle gnocchi recepten, maar bij voorkeur maak ik een gnocchi ovenschotel of bak ik de gnocchi krokant. De kleine aardappelbolletjes komen dan het meest tot hun recht. In dit recept doe ik het allebei: eerst bak ik de gnocchi krokant en daarna gaat het nog een keer de oven in. Héérlijk.

Geconcentreerde champignonsoep
De gnocchi meng ik verder met een van mijn favoriete cheat ingrediënten: geconcentreerde champignonsoep. Je hebt me het product vaker zien gebruiken, waaronder in de Ovenschotel met kip en champignons, maar ook in de Pasta met champignonsaus.

Omdat ik nog altijd de vraag krijg of geconcentreerde champignonsoep hetzelfde is als een pakje kant-en-klare champignonsoep, leg ik het bij deze nog een keertje uit.

Geconcentreerde champignonsoep is een soort dikke champignonpuree, waar je zelf nog water aan toe zou moeten voegen om er champignonsoep van te maken. Je koopt het in een rood blik van Unox.

In mijn gerechten gebruik ik de soepbasis gewoon als saus en voeg ik er geen water aan toe. Hierdoor krijg je een heerlijk intense champignonsaus. I-de-aal als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan met het maken van champignonsaus. Niet iedere supermarkt heeft het product in het assortiment helaas, maar bij de grotere Albert Heijns vind je ze sowieso. Vaak staat het helemaal op het onderste schap.

Gegratineerde gnocchi bewaren

Ik vond het met dit gerecht enigszins lastig om de juiste hoeveelheden aan te geven. In het recept zul je het me zien schrijven voor 2 personen, maar dan ga ik er wel vanuit dat je behoorlijk grote eters bent. Hoogstwaarschijnlijk hou je een beetje over, want gnocchi is altijd vrij machtig. Ik at er zelf met twee kinderen van en dan nog ging het niet helemaal op. Het is dus een beetje puzzelen met de hoeveelheden.

Gelukkig kun je de gegratineerde gnocchi prima bewaren. Bewaar de (afgekoelde!) schaal afgedekt in de koelkast of vries een deel van het gerecht in. In de koelkast blijft het ongeveer 3 dagen goed, in de vriezer kun je het wel tot 3 maanden bewaren.

Verwarm het gerecht 25 minuten op 180 graden in de oven om het weer goed warm te krijgen. Hou wel het kaaskorstje even in de gaten, deze wil je niet laten verbranden. Gebeurt dit wel, dek de schaal dan af met een vel aluminiumfolie.

gegratineerde gnocchi met kaas

Broccoli gnocchi ovenschotel

Ik heb een kleine voorliefde ontwikkeld voor broccoli in de afgelopen tijd, vandaar dat ik een broccoli gnocchi ovenschotel maakte. Het fijne aan broccoli vind ik bovendien dat het een gerecht direct wat kleur geeft. Dit in tegenstelling tot bloemkool bijvoorbeeld.

Daarnaast vind ik de neutrale smaak van broccoli vrijwel overal bij passen en is het een behoorlijk vergeeflijke groente. Je kunt het niet zo snel verpesten.

Zorg er bij dit gerecht voor dat je de broccoli net niet helemaal doorkookt tijdens het voorkoken. Aangezien de gegratineerde gnocchi ook nog de oven in gaat, krijgt de broccoli voldoende kans om nog wat verder te garen.

Ben je nou totaal geen broccoli fan, dan kun je het prima vervangen door bloemkool hoor. Bloemkool past net zo goed bij de gegratineerde gnocchi, champignons en mozzarella als broccoli.

De krokante kaaskorst maakt het gerecht he-le-maal af. Vandaar dat ik de gnocchi nog 10 minuten onder de grill hebt gestopt zodat de kaas lekker bruin en krokant kon worden. In principe is het hele gerecht na de eerste 20 minuten in de oven al wel klaar hoor, dus mocht je nou ècht geen geduld meer hebben, kun je dan ook alvast aan tafel.

Bewaar dit recept op Pinterest

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

gnocchi broccoli kaas
5 van 1 stem

Gegratineerde gnocchi met broccoli

Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd, heb je hem bij deze gevonden. Deze gegratineerde gnocchi met broccoli is super simpel en in no time klaar. Ideaal voor doordeweekse dagen.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Waar te bewaren bij voorkeur direct eten

Benodigdheden

  • ovenschaal 20×25 cm

Ingrediënten

  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 500 g gnocchi
  • 400 g broccoli – in roosjes
  • 1 blik geconcentreerde champignonsoep
  • 200 g mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de gnocchi aan de knoflook en ui toe en bak deze krokant.
  • Kook in een andere pan de broccoli beetgaar.
  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Schenk de geconcentreerde champignonsoep bij de gnocchi in de pan en voeg hier de gekookte broccoli aan toe. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en zout.
  • Vet de ovenschaal in en schep de gnocchi in de schaal.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over het gerecht.
  • Schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
  • Zet eventueel de grill nog 10 minuten aan, voor een krokant kaaslaagje.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: broccoli, gnocchi, gnocchi uit de oven, makkelijke maaltijd, ovenschotel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close