De 10 best bekeken recepten van 2022

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben aan het aftellen hoor. Naar het nieuwe jaar heb ik het dan over want MAN wat heb ik zin in een ‘frisse start’. Zo voelt 1 januari toch altijd een beetje voor mij, ook al doe ik totaal niet aan goede voornemens of iets dergelijks.

Het voelt in ieder geval heerlijk om de drukke kerstperiode achter me te laten. Nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

Omdat we morgen waarschijnlijk allemaal met onze hoofd boven de frituurpan hangen óf in de rij staan voor de oliebollenkraam, lijkt het me leuk om vandaag nog één keer terug te blikken op het afgelopen jaar.

Ik zet graag de 10 best bekeken recepten van 2022 voor je op een rij. Wellicht kun je er nog wat inspiratie uit halen voor de laatste week van de kerstvakantie/de eerste week van het nieuwe jaar.

De 10 top recepten van 2022

Dit zijn de 10 recepten die volgens Google Analytics het meest zijn bekeken op Ohmyfoodness. En leuk weetje: daar zitten ook een paar klassiekers tussen!

Griekse Kofta zonder pakje

1. Griekse Kofta zonder pakje

Met stipt op nummer een staat de Griekse Kofta zonder pakje. Wat ik verrassend vind want ik wist niet dat dit zo’n populair (wereld)gerecht was. Ik had verwacht dat de Mexicaanse Burrito’s, die je zometeen nog tegenkomt, veel populairder zouden zijn.

Desalniettemin is dit wel een lekker gerecht. Veel groenten, lekker gekruid vlees en dus ook net zo lekker zelf te maken als met het bekende pakje.

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

2. Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Deze Tagliatelle met geroosterde paprikasaus begint ondertussen een echte klassieker te worden op Ohmyfoodness. En ik snap het, het IS ook een lekker pastagerecht. Helemaal vegetarisch, iedereen vindt het lekker (ook kinderen).

tomatenrisotto met chorizo

3. Tomatenrisotto met chorizo

Nog zo’n klassieker van Ohmyfoodness: de tomatenrisotto met chorizo. Ik ken maar weinig mensen die hem niet lekker vinden. Sterker nog, ik ken er geen – haha! Van alle risottorecepten op Ohmyfoodness is deze het meest vol van smaak.

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's

4. Mexicaanse Burrito’s zonder pakje

Daar kwam ‘ie dan toch nog even voorbij: de Mexicaanse Burrito’s zonder pakje. Het is een van onze favoriete wereldgerechten geweest, maar sinds we dit zelf-maak recept hebben gebruik ik deze. Net zo lekker. Inclusief het heerlijke sausje!

Kip Cashew uit Reishonger

5. Kip Cashew

Van alle Thaise recepten is Kip Cashew bij iedereen het meest geliefd. Dit recept is afkomstig uit mijn Reishonger kookboek. Niet te pittig, maar wel vol van smaak. De cashews zorgen voor een heerlijke bite.

Tagliatelle met knoflookroomsaus

6. Tagliatelle met knoflookroomsaus

Van alle recepten uit deze top 10 verrast de tagliatelle met knoflookroomsaus me het meest. Het is nog niet een ontzettend oud recept, maar ik heb nooit in de gaten gehad dat ‘ie zoveel werd bekeken. Ik snap het overigens wel hoor, vooral voor knoflook lovers is dit een topper.

gebakken gnocchi 4

7. Gebakken gnocchi

Een ouwetje en eigenlijk niet echt een recept want dit artikel bevatte meer de tip om gnocchi eens op te bakken in plaats van te koken. Nu lachen we erom maar in 2013(!) was gnocchi nog helemaal niet zo bekend en was het zeker niet normaal om het te bakken.

Toch leuk dat dit artikel dan nu nog zo vaak wordt gevonden.

IMG 0248

8. Griekse parelcouscoussalade

De Griekse parelcouscoussalade was vooral een topper in de zomermaanden. Ik denk dat dit recept het met name goed heeft gedaan onder mensen die op zoek waren naar een maaltijdsalade zonder pasta. Bij het zien van de foto heb ik ook direct weer zin in de zomer!

Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas

9. Preistamppot met pittige mosterd & oude kaas

Het populairste stamppotrecept van afgelopen jaar was de preistamppot met pittige mosterd en oude kaas. Het recept staat nog op mijn planning om opnieuw te fotograferen want deze foto is niet per se appetijtelijk (meer).

Desalniettemin valt het recept blijkbaar nog altijd in de smaak, dat is dan wel weer leuk om te zien.

kip in zwarte bonensaus

10. Kip in zwarte bonensaus

Natuurlijk moest er nog een Aziatisch recept in dit lijstje voorbij komen en ik had al verwacht dat het de kip in zwarte bonensaus zou worden. Zwarte bonensaus kent iedereen wel van de wokrestaurants en het had maar zo een term kunnen zijn die ik ook zou googelen na het eten in zo’n restaurant. Jullie doen dat dus blijkbaar ook!

Wat een mooi, gevarieerd lijstje zo he! Ik denk dat bovenstaande 10 recepten ook echt Ohmyfoodness mooi weergeven: makkelijk comfortfood en hier en daar wat Aziatische invloeden. Leuk voor mij om te zien!

Bedankt allemaal, voor het veelvuldig bezoeken van Ohmyfoodness.nl en haar social media kanalen. Op naar een nieuw jaar vol te gekke en lekkere inspiratie!

Join the Conversation

  1. Theo vanmoeffaert says:

    Ure recepies look delicious I surely would try to make it ,theo 11 years
    Uw recepten zien er erg lekker uit ik zou het zeker eens proberen om het te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close