Een Griekse salade is altijd goed, en makkelijk om te maken. De basis ervan bestaat bij mij uit feta, olijven en rode ui. Ingrediënten die zorgen voor een lekkere, pure smaak. Ik voegde aan deze Griekse parelcouscous salade nog wat andere smaakmakers toe voor een nog completere ‘Griekse touch’ en had binnen een handomdraai deze salade klaar om op de foto te zetten. En dat is fijn want dat betekent dat jij hem ook zo gemaakt hebt.
Overigens moest ik op het moment dat ik deze salade aan het bereiden was, denken aan de gehakt-fetaburgers van Sabine. Die lijken me dus echt perfect naast deze salade want als liefhebber van feta kan ik nooit genoeg feta eten. Met deze burgers dus lekker dubbelop!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Griekse parelcouscous salade
Ingrediënten
- 200 gram parelcouscous
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook geraspt
- 1 komkommer
- peper
- handje cherry tomaatjes gehalveerd
- handje knoflookolijven zonder pit, in plakjes gesneden
- 1 rode ui gehalveerde ringen
- 1/2 blok Feta
- een paar takjes munt fijngehakt
- 1/2 citroen sap
Instructies
- Kook de parelcouscous gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
- Roer de Griekse yoghurt los, samen met de knoflook. Snijd 1/3 van de komkommer af en rasp deze boven het bakje yoghurt. Roer met een beetje peper door elkaar.
- Giet de parelcouscous af en spoel even na met koud water. Roer 1 eetlepel van de yoghurt door de couscous.
- Snijd de overige komkommer in plakjes en halveer deze vervolgens.
- Meng de komkommer, cherrytomaatjes, olijven en ui met de parelcouscous.
- Brokkel de feta over de salade, verdeel de munt erover en sprenkel er een beetje citroensap overheen.
Dit lijkt me nou echt SUPERlekker! We hebben wel regelmatig parelcouscous van de Hellofresh, maar heb het in de winkel nog niet gevonden. Wat heb jij het gekocht?
Goed idee om dit te maken met de parelcouscous!! Ga dit toch maar wat vaker in huis halen :) Liefs, Merel
Klinkt als een lekkere salade! Ik zou hem alleen zonder tomaat, olijven en munt maken gezien ik daar niet van houd. In de plaats wat rode paprika en peterselie toevoegen denk ik. Maar goed zo kook ik meestal, een recept ter inspiratie en aanpassen naar wat ik lekker vind. Thanks voor de basis!
In stap 3 voeg je 1 eetlepel yoghurt toe. In welke stap voeg je de rest toe?
De rest van tzatziki kun je erbij eten met bijv. brood.