Spinaziefusilli

Weer een recept met spinazie? Ja! Waarom? Omdat het een lekkere groente is die enorm veelzijdig is en in allerlei gerechten gebruikt kan worden! Dit keer een pastagerecht! Deze spinaziefusilli kan ik elke week wel  twee keer eten, zo lekker vind ik het! Het is snel klaar en heel makkelijk (écht). Of je nou alleen eet, of een heleboel monden te voeden hebt, dit recept komt altijd van pas!

No ratings yet

Spinaziefusilli

Spinaziefusilli is een gerecht die in een handomdraai op tafel staat. Bovendien makkelijk aan te passen als er veel monden te voeden zijn.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • kookpan

Ingrediënten

  • 300 g pasta - fusilli of andere macaroni
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 45 g spinazie - diepvries, wel even ontdooien
  • 1 bakje kruidenroomkaas - boursin of miree, etc

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Bak de uien glazig op halfhoog vuur met wat olie.
  • Voeg het gehakt toe en rul dit tot het helemaal gaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de ontdooide spinazie erdoor en warm het goed door.
  • Doe daarna de gehele inhoud van het pakje roomkaas door het mengsel en roer tot deze helemaal gesmolten is.
  • Giet de pasta af en roer ook deze door het gehaktmengsel (of serveer ze apart, wat je wilt!) en klaar!
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: fusilli, macaroni, makkelijk, pasta, snel, spinazie

spinaziefusilli

spinaziefusilli

Join the Conversation

  1. Cindy says:

    Prima recept! Vaak maak ik dit gerecht met kip ipv gehakt & voeg ik nog spekjes toe. Ook een aanrader.

  2. Carmen says:

    Ik ga dit recept woensdag maken, het lijkt me echt heel lekker!Één vraagje: is alleen die spinazie genoeg groente, of is het verstandig om er nog wat extra (andere) groente bij te doen? xxx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close