Weer een recept met spinazie? Ja! Waarom? Omdat het een lekkere groente is die enorm veelzijdig is en in allerlei gerechten gebruikt kan worden! Dit keer een pastagerecht! Deze spinaziefusilli kan ik elke week wel twee keer eten, zo lekker vind ik het! Het is snel klaar en heel makkelijk (écht). Of je nou alleen eet, of een heleboel monden te voeden hebt, dit recept komt altijd van pas!
Spinaziefusilli
Spinaziefusilli is een gerecht die in een handomdraai op tafel staat. Bovendien makkelijk aan te passen als er veel monden te voeden zijn.
Benodigdheden
- Koekenpan
- kookpan
Ingrediënten
- 300 g pasta - fusilli of andere macaroni
- 500 g rundergehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 45 g spinazie - diepvries, wel even ontdooien
- 1 bakje kruidenroomkaas - boursin of miree, etc
Instructies
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Bak de uien glazig op halfhoog vuur met wat olie.
- Voeg het gehakt toe en rul dit tot het helemaal gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de ontdooide spinazie erdoor en warm het goed door.
- Doe daarna de gehele inhoud van het pakje roomkaas door het mengsel en roer tot deze helemaal gesmolten is.
- Giet de pasta af en roer ook deze door het gehaktmengsel (of serveer ze apart, wat je wilt!) en klaar!
Prima recept! Vaak maak ik dit gerecht met kip ipv gehakt & voeg ik nog spekjes toe. Ook een aanrader.
Ik ga dit recept woensdag maken, het lijkt me echt heel lekker!Één vraagje: is alleen die spinazie genoeg groente, of is het verstandig om er nog wat extra (andere) groente bij te doen? xxx