Makkelijk Frambozentaartje met Mascarpone en Lemoncurd

Soms ben je gewoon op zoek naar een lekker taartje die niet ingewikkeld is om te maken. En nu kun je dan natuurlijk altijd kiezen voor een kant en klare bodem, zoals eentje van bladerdeeg. Of een koekbodem, waarbij je koekkruimels mengt met boter en ook al is dat heerlijk, bij deze makkelijke variant maken we de bodem zelf. Want echt, dat is niet moeilijk. En nog leuk om te doen ook. Het is een kwestie van de ingrediënten voor de bodem met elkaar mengen en daar een stevig deeg van maken. Uitrollen, in een bakvorm stoppen en even afbakken. Ondertussen maak je de vulling en die bestaat uit maar drie ingrediënten; mascarpone, lemon curd en een heleboel verse frambozen. Dus als je bodem is gebakken en afgekoeld, dan stop je deze drie erin en je hebt een prachtig vers taartje om te serveren. Eentje die het altijd goed doet want we zijn toch allemaal gek op zoete taartjes met vers zomerfruit?

No ratings yet

Makkelijk Frambozentaartje met Mascarpone en Lemoncurd

Porties1 taartje
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren Koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen.

Benodigdheden

  • Taartvorm met losse bodem, 24cm doorsnede.
  • deegroller

Ingrediënten

Taartbodem

  • 110 gram koude roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 klein ei
  • 185 gram bloem + extra bloem voor op je werkblad

Overig

  • 250 gram mascarpone
  • 2,5 el lemoncurd
  • 3 bakjes verse frambozen, á 125 gram per stuk
  • poedersuiker

Instructies

Taartbodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in met boter.
  • Mix de roomboter met de suiker tot een egale massa. Voeg het ei toe, en in etappes de bloem om stuiven te voorkomen. Kneed tot een stevige bal deeg.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde plak van ongeveer 0,5cm dik.
  • Leg de plak deeg in de taartvorm en druk aan bij de randen. Snijd het overige deeg eraf (en bak hier koekjes van).
  • Prik gaatjes in de bodem en schuif in de oven voor 20 minuten.

Overig

  • Wanneer de taartbodem klaar is, laat je deze afkoelen. Ondertussen meng je de mascarpone met de lemoncurd. Stort de vulling in de afgekoelde taartbodem en verdeel gelijkmatig met een lepel. Verdeel de (gewassen en drooggedepte) frambozen erover, en maak af met poedersuiker.
Gang: nagerecht
Trefwoord: frambozen, taart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close