Kalkoen BLT rolletjes

Van sommige ‘recepten’ twijfel ik soms best wel of ik ze online zou zetten of niet. Ik bedoel, sommige dingen zijn zo ontzettend simpel dat ik denk dat iedereen daar wel op kan komen. Maar toch merk ik dat jullie op zoek zijn naar inspiratie voor gezonde en makkelijke lunches en/of snacks. En tja, als je het makkelijk wilt dan kun je het wat mij betreft ook makkelijk krijgen hoor. Deze Kalkoen BLT Rolletjes mogen eigenlijk geen naam hebben vind ik want ze zijn letterlijk in tien minuten te maken, maar goed.. je moet er maar opkomen! Ze zijn heerlijk als snack tussendoor, maar Tim nam ze laatst mee als lunch en ook bij hem vielen ze daarvoor erg in de smaak.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

 • 8 plakjes kalkoenfilet
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • ½ krop romaine of botersla
 • 1 tomaat
 • 1 eetlepel mayonaise
 • ½ theelepel chili-olie

1. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Laat ze vervolgens goed uitlekken op een vel keukenrol.

2. Scheur de sla in kleinere stukken en was ze grondig onder de koude kraan. Laat ook de slablaadjes goed uitlekken. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes.

3. Leg een plakje kalkoenfilet op de snijplank en leg de sla, tomaat en een half plakje ontbijtspek tegen de onderkant van de kalkoenfilet aan. Rol vervolgens het plakje kalkoenfilet zo strak mogelijk op.

4. Roer de chili-olie door de mayonaise en serveer de chilimayonaise bij de kalkoenrolletjes.

Kalkoen BLT rolletjes

Join the Conversation

 1. margot says:

  Wat een goed idee! En wat mij betreft is het juist fijn om die hele simpele dingen langs te zien komen af en toe.

 2. Yvette says:

  Hier hou ik van! Lekkere, simpele en gezonde recepten!

 3. Samantha - Daily Pleasures says:

  Lijkt me juist heel erg lekker! Ik dacht in eerste instantie dat het wraps waren maar dit kan natuurlijk ook. Ik had er zo niet op gekomen.

 4. Daniëlle says:

  Wat een leuk idee! Deze stop ik zeker eens in mijn lunchtrommel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close