Fastfood Friday: Tacolasagne

Lasagne met Mexicaanse vibes, zo kun je deze Tacolasagne denk ik het beste noemen. Ik bouwde het hele gerecht op zoals ik ook met lasagne zou doen, maar ik gebruikte ingrediënten die ik doorgaans graag in mijn Mexicaanse recepten stop. Denk aan lekker gekruid gehakt, mais, zwarte bonen maar ook crème fraîche ter vervanging van de bechamel, geraspte cheddar in plaats van mozzarella en Parmezaanse kaas… Het enige dat echt nog aan een traditionele lasagne doet denken zijn de lasagnebladen – haha. Een ideale Fastfood Friday als je het mij vraagt en absoluut een guilty pleasure.

Ik heb het recept voor de Tacolasagne geschreven voor zes personen, maar eerlijk gezegd denk ik dat je er ook met z’n achten prima van zou kunnen eten. Het is dankzij de lasagnebladen en bonen een behoorlijk stevig gerecht en al te grote porties zijn daardoor niet aan te raden. Mocht je dat lekker vinden dan zou je de lasagne kunnen serveren met een eenvoudige salade en/of een flinke kwak zelfgemaakte guacamole.

Oja en mocht je dat prettig vinden: de tacolasagne is prima van tevoren te maken. Bewaar ‘m luchtdicht in de koelkast of vries de lasagne in. Opwarmen doe je uiteraard in de oven. Een minuut of 20 op 180 graden moet genoeg zijn om de ovenschotel weer lekker warm te krijgen. Helemaal geen zin om te wachten, hak dan de lasagne in stukken en warm deze op in de pan. Maar niet verder vertellen hoor.

Tacolasagne

Tacolasagne

5 van 1 stem

Tacolasagne

Lasagne met Mexicaanse vibes, zo kun je deze Tacolasagne het beste noemen. Ultiem comfortfood en daarmee een hele fijne Fastfood Friday.
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen of 3 maanden

Benodigdheden

  • ovenschaal van 20x30 cm

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 2 el tacokruiden
  • 200 g mais uit blik
  • 200 g zwarte bonen uit blik
  • 1 groene paprika - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 700 ml gezeefde tomaten
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g cheddar - geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Bak het gehakt met de tacokruiden in een ruime pan rul.
  • Voeg de mais, zwarte bonen, paprika's, ui en knoflook toe en bak het geheel mee tot de paprika zacht wordt.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de pan en roer het geheel goed door.
  • Schep een flinke lepel van de lasagnesaus onderin de ovenschaal, strooi er wat van de cheddar overheen en leg hier lasagnebladeren bovenop. Herhaal deze stap tot de saus helemaal op is. Probeer te eindigen met een een dun laagje van de saus bovenop.
  • Verdeel de crème fraîche over de ovenschaal en strooi de rest van de cheddar over het gerecht.
  • Schuif de tacolasagne 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas helemaal gesmolten is en de pasta gaar.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mexicaans
Trefwoord: fastfood friday, foodporn, guilty pleasure, lasagne, mexicaans, ovengerecht, ovenschotel, tacolasagne

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tacolasagne

Join the Conversation

  1. Katja says:

    Zou je de lasagnebladen ook kunnen vervangen voor wraps, door ze wat op maat te snijden?

    1. Sabine Author says:

      Dat kan zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close