De verjaardagcupcakes van Sabine

Morgen is het alweer 5 mei en dat betekend voor mij dat ik een jaartje ouder word! Voor degene die er benieuwd naar zijn: ik word 22. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet je-van-het en wordt het waarschijnlijk een dagje thuis blijven, maar dat is ook wel een keer lekker. Het wordt geen groot feest, aangezien mijn vriend en ik vier weken na elkaar jarig zijn en we allebei rond dezelfde tijd afstuderen in juni, hebben we besloten om het feest samen te vieren en wel na ons afstuderen. Maar dat het geen groot feest wordt betekend natuurlijk niet dat er geen taart wordt geserveerd. De taart die ik voor de visite heb maak ik vanmiddag, dus die houden jullie nog even van me tegoed, maar ik heb gisteren al wel cupcakes getrakteerd op mijn werk en die wil ik jullie graag even laten zien!

Een uitgebreid recept zal ik niet plaatsen, zo ingewikkeld zijn ze namelijk niet geweest. Het zijn citroencupcakes geworden met chocoladebotercrème. In totaal maakte ik 24 cupcakes en voor de botercrème mixte ik 400 gram roomboter met 400 gram pure chocolade, 300 gram poedersuiker, een scheutje melk en 1 theelepel vanillearoma. De suikerbloemetjes heb ik niet zelf gemaakt, maar kocht ik -samen met de cupcakevormpjes- bij iBake & Cupcakes. Ik bestrooide de botercrème met een beetje glanspoeder (suiker), maar zoals je ziet is daar helaas weinig van te zien.

bdaycupcakes1

bdaycupcakes2

bdaycupcakes3

Join the Conversation

 1. Kevser says:

  Ze zien er enooorm schattig uit! Waren vast ook heel lekker:) ik ga je morgen feliciteren!:D

 2. Lisanne says:

  Super cute! Zien er echt heel lekker uit.

 3. Esmay says:

  Bijna zonde om op te eten!

 4. Samantha says:

  Het ziet er super lekker uit! Niet slim om te bekijken, want ik ben bezig met Weight Watchers, haha!

 5. Foodloveandhappiness says:

  Gefeliciteerd!
  De cupcakes zien er goed uit! Schattig bloemetje op de bovenkant, en ik ben dol op chocoladebotercreme!

 6. Yummm dat ziet er lekker uit! :D nog gefeliciteerd :)

 7. Dulce fresa says:

  Deze zien er heeeeeeerlijk uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close