Makkelijk Frambozentaartje met Mascarpone en Lemoncurd
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd50 minutenmin
Gang: nagerecht
Trefwoord: frambozen, taart
Servings: 1taartje
Equipment
Taartvorm met losse bodem, 24cm doorsnede.
deegroller
Ingrediënten
Taartbodem
110gramkoude roomboter
75gramlichtbruine basterdsuiker
1kleinei
185grambloem+ extra bloem voor op je werkblad
Overig
250grammascarpone
2,5ellemoncurd
3bakjesverse frambozen, á 125 gram per stuk
poedersuiker
Instructies
Taartbodem
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in met boter.
Mix de roomboter met de suiker tot een egale massa. Voeg het ei toe, en in etappes de bloem om stuiven te voorkomen. Kneed tot een stevige bal deeg.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde plak van ongeveer 0,5cm dik.
Leg de plak deeg in de taartvorm en druk aan bij de randen. Snijd het overige deeg eraf (en bak hier koekjes van).
Prik gaatjes in de bodem en schuif in de oven voor 20 minuten.
Overig
Wanneer de taartbodem klaar is, laat je deze afkoelen. Ondertussen meng je de mascarpone met de lemoncurd. Stort de vulling in de afgekoelde taartbodem en verdeel gelijkmatig met een lepel. Verdeel de (gewassen en drooggedepte) frambozen erover, en maak af met poedersuiker.