Mexicaanse Gambaspiezen van de BBQ

Gesponsord – Woopwoop, het barbecueseizoen komt langzaamaan weer dichterbij en jongens wat maakt dat me gelukkig. Er gaat niets boven een uitgebreide barbecue op een zwoele avond, gepaard met genoeg glazen Sangria en/of rosé om vervolgens nog tot zeker een uur of twaalf buiten te zitten omdat het te warm is om te gaan slapen. Genieten! Omdat het zonnetje zich steeds vaker laat zien besloot ik gewoon om niet langer te wachten met barbecue-recepten en vandaag deel ik de eerste van het seizoen met je! Ik maakte Mexicaanse Gambaspiezen met een beetje hulp van Santa Maria, ideaal voor een Mexicaanse themabarbecue!

Ik maak voor deze gambaspiezen gebruik van een kruidenmix van Santa Maria, specifiek die voor Taco’s. Ik gebruik deze kruidenmix héél vaak en voor werkelijk van alles. Vaak gebruik ik maar een deel van zo’n zakje, de rest bewaar ik in een klein weckpotje zodat ik later bij een ander gerecht ook nog iets heb. Wanneer je de kruidenmix losroert met een beetje olie kun je hem gebruiken als marinade, maar doe je de mix samen met een beetje water in een pannetje dan heb je in no-time een pittige saus. Natuurlijk kun je zelf ook een kruidenmix maken voor deze marinade, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan één zakje kruidenmix dan twaalf verschillende specerijen om tot dezelfde smaak te komen.

Wat heb je nodig? (6 spiesjes)

  • 500 gram gamba’s
  • 1 zakje Santa Maria kruidenmix voor Taco’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 satéprikkers

1. Doe de kruidenmix voor Taco’s samen met de olijfolie in een kom en roer dit goed door tot een marinade.

2. Pel de gamba’s en maak ze schoon. Vergeet niet om het darmkanaal te verwijderen! Leg de gamba’s in de Mexicaanse marinade en schep dit even goed om.

3. Dek de kom af met een vel aluminiumfolie en laat de gamba’s een paar uur marineren.

4. Week ondertussen de satéprikkers in koud water zodat ze straks op de barbecue niet verbranden.

5. Rijg de gamba’s aan de satéprikkers.

6. Grill de gambaspiezen op de barbecue gaar. Gamba’s zijn zo gaar, het kost je hooguit vier/vijf minuten per spiesje.

Natuurlijk is het ook een keer leuk om een hele Mexicaanse barbecue te organiseren. Gebruik daarbij de volgende gerechten en het wordt gegarandeerd een hit:

Mexicaanse Gambaspiezen van de bbq

Dit is een gesponsord artikel

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 260390404
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 260390404
B8546881

Join the Conversation

  1. Ellen says:

    Ooh ik kan al niet meer wachten tot het eindelijk weer bbq seizoen is!

  2. Laura - Dagelijkse hap says:

    Ik eet zelf geen gamba’s, maar het ziet er wel mega lekker uit! Mijn vriend zou dit heerlijk vinden :D

  3. Margot says:

    Ja kom maar op met het mooie bbq-weer!

  4. Oeh wat ziet dit er lekker uit! Lekker makkelijk ook om te maken doordat je eigelijk alleen het kruidenzakje nodig hebt. Oke, en de bbq natuurlijk ;-)

  5. Samantha - Daily Pleasures says:

    Goed idee. Je kan ze daarna ook in een taco eten. Die nieuwe lijn mexicaanse spullen bij de ah zijn ook echt heerlijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close