5x simpele kindertraktaties

Vanaf het moment dat mijn kinderen geboren waren besefte ik me dat ik er later aan moest geloven: kindertraktaties. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik er wel héél makkelijk vanaf kom. Op de school waar Vic op zit en waar Cody over een aantal jaar ook heen gaat, wordt namelijk niet getrakteerd. Wat de exacte reden achter die keuze is weet ik niet precies, maar het zal ongetwijfeld iets te maken hebben met het stimuleren van een gezond eetpatroon en het rekening moeten houden met diverse intoleranties. De keren dat ik voor Vic een traktatie heb moeten maken zijn dus ook op één hand te tellen; hetzelfde geldt voor Cody. En toch wilde ik er wel een béétje moeite in stoppen. Niet teveel, simpele kindertraktaties zijn wat mij betreft namelijk minstens zo effectief, maar ik had geen zin om aan te komen met de zoveelste bellenblaas, stuiterbal of plastic bootje voor in bad. Met kinderen heb je al genoeg troep in huis, die kleine prulletjes dragen niet op een positieve manier bij als je het mij vraagt. En dus ga ik altijd aan de slag met, hoe kan het ook anders… eten!

Simpele kindertraktaties met eten

Tijdens mijn zoektocht naar leuke traktaties voor Vic en Cody ben ik verschillende leuke dingen tegengekomen die er hartstikke leuk uitzien, maar relatief weinig moeite kosten. Ik heb 5 simpele kindertraktaties voor je gemaakt die afwisselend gezond en wat minder gezond zijn. Je hoeft er echt niet veel voor te doen, maar ik weet zeker dat jouw kleintje blij wordt als hij/zij dit soort traktaties kan trakteren! Ik geloof dat de tijd van zakjes chips wel voorbij is… Of zijn er nog steeds scholen waarop dit mag?

Fruit vuurpijlen

Fruitvuurpijlen

Ok, technisch gezien zijn dit gewoon fruitspiesjes, maar als je het fruit in leukere vormpjes snijdt en vrolijke stokjes gebruikt, zien ze er al heel anders uit – toch?! Ik maakte mini spiesjes met aardbeien, bramen, blauwe bessen en een stukje watermeloen, maar daarmee kun je natuurlijk variëren. Kijk vooral ook naar fruit dat in het seizoen is. Deze leuke prikkertjes met pompoms kocht ik trouwens bij Albert Heijn. Mocht je voor niet al teveel kindjes een traktatie hoeven maken, dan kun je de spiesjes ook wat groter maken. Van die ‘vuurwerkprikkers’ die je wel eens in kinderijsjes ziet zijn dan top.

Ninja babybel

Ninja Babybel

Mocht je een kindje hebben dat gek is op Ninjago, dan zijn Ninja babybels wel héél leuk en simpel om te maken. Het enige dat je nodig hebt:

 • Baby Bel
 • drop- of aardbeiveters
 • een beetje gesmolten chocolade

Voor deze ninja’s heb ik één stripje van de Baby Bel verwijderd. Met een satéprikker en gesmolten chocolade heb ik oogjes gemaakt. Je zou dit eventueel ook kunnen doen met een beetje eetbare kleurstof, maar ik vond chocolade net even iets leuker. Bovendien is de hoeveelheid chocolade zó weinig dat het ook niet per se conflicteert met de kaas. Bij wijze van hoofdband heb ik een aardbeienveter om de Baby Bel geknoopt. Dit kun je afwisselen met dropveters voor de nodige variatie.

Vishengels

Vishengels

Deze vishengels zijn bijna klassiek maar ik blijf ze leuk vinden! Ook voor deze kindertraktatie heb je maar weinig nodig:

 • soepstengels
 • drop- of aardbeienveters
 • snoepvisjes

Overigens heb ik me rot gezocht naar de snoepvisjes! Ik dacht dat die gewoon in zak te koop waren in de supermarkt, maar nee hoor. Uiteindelijk heb ik een zak mixsnoep gekocht en daar de visjes uitge…vist. Niet heel handig, dus ik raad je aan om voor die visjes even naar de snoepwinkel te gaan.

Wat je voor deze simpele kindertraktatie moet doen lijkt me vanzelfsprekend: dropveter om de soepstengel knopen en het andere uiteinde knoop je aan het snoepvisje. Als je ze nou serveert in een leuk vaasje, heb je een hartstikke leuke en simpele traktatie te pakken.

Nijntje rijstwafel

Nijntje rijstwafels

Cody is gróót Nijntje-fan en toen hij 1 werd moest ik daar wel iets mee doen. Eenjarigen kunnen natuurlijk nog niet zoveel eten, maar een rijstwafel is altijd ok. Ik maakte deze Nijntje rijstwafels als traktatie voor hem en om het geheel nog een beetje aan te kleden kocht ik een pakje uitdeelboekjes die ik leuk inpakte in cadeaupapier. Op ieder cadeautje plakte ik deze rijstwafel.

Wat heb je nodig?

 • rijstwafels
 • plasticfolie
 • zwarte permanente marker
 • wit papier

Iedere rijstwafel pak je apart in een stuk plasticfolie en op het folie teken je het gezichtje van Nijntje met een zwarte permanente marker. Met diezelfde marker teken je oren op wit papier en die knip je vervolgens uit. Even opplakken en klaar! Perfect voor de kleintjes.

Apekop palmboompjes

Palmboompjes

De allerleukste traktatie vind ik toch wel deze, ik maakte ze voor Vics derde verjaardag. Althans, dat was de bedoeling; vanwege corona heeft hij ze nooit kunnen uitdelen – super suf. Daar zit je dan, een avond palmbladeren te tekenen en uit te knippen om ze vervolgens weer weg te kunnen gooien – zo zonde.

Van alle simpele kindertraktaties die ik heb gedeeld, is dit degene met de meeste handelingen. Maar dan zijn de palmboompjes alsnog héél makkelijk om te maken!

Men neme:

 • cupcakes
 • Verkade Lange Nekken
 • Apekoppen
 • groen karton
 • een beetje gesmolten chocolade

Teken de bladeren van een palmboom op het groene papier en knip deze uit. Je kunt hier eventueel ook een printable voor zoeken via Google, die zijn er zát te vinden. Schep een klein lepeltje gesmolten chocolade op de achterkant van de palmboom en leg hier één Lange Nek in. Leg dit heel even in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden en de palmbladeren blijven zitten.

Als de bladeren goed vast zitten smeer je nog een beetje gesmolten chocolade op de achterkant van de Apekoppen. Hier plak je vervolgens het palmboompje op. Leg ook dit weer even in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden en de Apekop blijft zitten.

Neem vervolgens een cupcake, maak in het midden een gat met de achterkant van een lepel en duw hier het palmboompje in.

Succes gegarandeerd met deze simpele kindertraktaties hoor! Het is allemaal nét iets origineler dan een bellenblaas met een snoepsleutel, maar je hoeft er geen hele dag mee bezig te zijn. Ideaal toch? Mocht je wel iets meer moeite willen doen dan is deze mini cupcake-rups ook nog een idee.

Bewaar deze ideeën op Pinterest!

Deze kindertraktaties opslaan zodat je ze altijd terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

5x simpele kindertraktaties

Join the Conversation

 1. Mariska | reismonkey.nl says:

  Wat een super leuk idee van die palmbomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close