Linzensalade recept met mango en avocado

Een linzensalade recept in januari? Misschien niet helemaal wat je verwacht. Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar al vanaf het moment dat 2023 gestart is, richt ik me alweer op de lichtere en warmere dagen die op dat moment komen gaan.

Even daargelaten dat er dan ook echt nog wel koude maanden kunnen komen, in mijn hoofd richt ik me alweer op de zon. En zo doe ik dat ook met eten. Want of het nou januari of juni is, een zomerse salade gaat er altijd wel in.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte een linzen salade met mango. Een salade met linzen omdat dit een mooie en weer eens een andere basis voor een salade is. Gezond, vullend en verder vrij neutraal van smaak. En mango. Want tja, hoe tropisch wil je het hebben? Precies.

En mango gaat dus heel erg goed samen met een hete peper, en met koriander en munt. Je snapt het al, zit allemaal in deze salade.

Als je linzen uit blik gebruikt, dan is het een kwestie van de linzen schoonspoelen, alle overige ingrediënten klein snijden en alles bij elkaar voegen.

Dan staat deze koude linzensalade in een handomdraai op tafel. Je kunt er ook voor kiezen om gedroogde linzen te gebruiken. Deze moeten eerst nog gekookt worden en dat kan vaak wel even duren. Ik zou zeggen, kies voor het gemak! 

linzensalade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

salade met linzen
3.59 van 39 stemmen

Linzensalade met Mango en Avocado

Zodra een nieuw jaar start krijg ik de zomer in mijn bol. Gelukkig kun je ook in de koude maanden zomerse gerechten maken. Met deze linzensalade met mango & avocado haal je het zonnetje wel in huis!
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 300 gram linzen (1 blik)
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 5 takjes verse koriander
  • 5 takjes verse munt
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • een beetje citroensap
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Spoel de linzen schoon met koud water. Doe ze daarna in een grote schaal.
  • Snijd de rijpe mango en avocado in kleine stukjes. Snijd de verse kruiden fijn en snijd de bosuitjes en rode peper in dunne reepjes.
  • Doe alle klein- en fijngesneden ingrediënten bij de linzen in de schaal. Meng met een beetje citroensap en olijfolie goed door elkaar. Voeg nog een beetje peper en zeezout toe en klaar is de salade.
Gang: salade
Keuken: Hollands, Indiaas
Trefwoord: linzen, linzensalade, maaltijdsalade, zomersalade

Join the Conversation

  1. Looks delicious

  2. Rowan says:

    Was echt heerlijk! We slaan hem op :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close