Gevulde courgette met knoflookgarnalen

Ik vind gevulde courgette persoonlijk altijd een beetje saai en daarom eten we het bijzonder weinig. Maar deze variant met knoflookgarnalen een een flinke portie kaas, die is héérlijk. Een perfect bijgerecht dat snel te maken is en heerlijk is om te eten met bijvoorbeeld een lekker Orzo recept.

Ik heb er deze keer zelf voor gekozen om de garnalen te kruiden, knoflookgarnalen maken stelt namelijk echt niets voor, maar als je daar geen zin in hebt kun je natuurlijk ook gewoon knoflookgarnalen bij de visboer halen.

gevulde courgette met knoflookgarnalen
gevulde courgette

Gevulde courgette uit de oven

Dit is niet de eerste keer dat ik gevulde courgette uit de oven maakte. Zo maakte ik al eens eerder Mexicaans gevulde courgette en vind ik deze Gevulde courgettes in tomatensaus heel erg lekker om te serveren bij pasta.

Als je meer op de pizza tour wil gaan, zijn deze Pizza courgettebootjes ook heel erg leuk en lekker om te maken. Ik weet zeker dat die bij de kinderen in de smaak gaan vallen.

Gevulde courgette uit de oven maken is niet zo lastig. Je holt de courgette uit en gaart het vervolgens op een bakplaatje in de oven tot de courgette zacht is geworden.

Voor dit recept met knoflookgarnalen gebruikte ik de courgette pulp die ik over had door het uitdollen weer bij de garnalentopping. Zonde om weg te gooien immers en hoe meer groente je binnen krijgt, hoe beter. Toch?

Uiteraard topte ik het geheel wel af met kaas, want kaas is leven.

gevulde courgette recept

Gevulde courgette recept

Omdat je voor dit gevulde courgette recept niet direct de vulling in de courgette kunt doen, omdat de garnalen anders te gaar worden, ben je iets meer handelingen aan het doen dan je wellicht gewend bent met zo’n recept. Maar neem van mij aan dat het de moeite waard is!

De garnalen blijven op deze manier namelijk heerlijk stevig in plaats van dat ze droog worden. En dat wil je natuurlijk hebben!

Ik hou er persoonlijk van als de gevulde courgette echt goed zacht is geworden. En ietwat chewy bite is niet aan mij besteed als het aankomt op courgette. Mocht je de groente nog wat knapperiger willen, verminder dan simpelweg de oventijd met 5 tot 10 minuten.

Ik heb courgette nooit een heel bijzondere groente gevonden, maar de afgelopen maanden ben ik het een stuk meer gaan waarderen. Door de subtiele smaak is het een makkelijke groente die je heel snel aan een gerecht kunt toevoegen voor meer vulling. Ook is, met de énorme stijging van de prijzen de laatste maanden, courgette ook een goede budgetkeuze om zo toch wat meer groenten te eten.

Tel daarbij op dat courgette zowel warm als koud lekker is, je het kunt grillen, bakken en zelfs rauw kunt eten, en het plaatje is compleet. Zeer onterecht ondergewaarde groente dus!

gevulde courgette uit de oven

Courgette met garnalen

In no time ging deze courgette met garnalen op mijn favorietenlijstje en sindsdien vind ik ook een bijzonder lekker en snel gerecht om klaar te maken voor de lunch. Flinke groente-inname voor één persoon en verder heb je er, voor de lunch, niets bij nodig.

Ben jij nou ook zo dol op courgette met garnalen? Dan vind je mijn Courgetterolletjes met ricotta en garnalen of Citroen courgetti met knoflookboter garnalen waarschijnlijk ook erg lekker!

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, is dit niet een gerecht dat je heel makkelijk van tevoren klaar kunt maken. Als je gegaarde courgette een tijdje laat liggen, loopt er een behoorlijk hoeveelheid water uit en de smaak van de courgette wordt er dan niet beter op.

Wel kun je uiteraard de vulling alvast maken (maar nog niet bakken!) en de courgette vast uithollen als je tijdens het koken tijd wilt besparen. Bewaar de ingrediënten allemaal in de koelkast, dan blijft het echt wel een dag goed.

Heb je toch iets over na het eten, pak de gevulde courgettes dan goed in en bewaar ze in de koelkast. Warm ze de volgende keer op in de oven (10 minuten op 180 graden Celsius) of leg ze even kort in een contact grill.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

gevulde courgette met knoflookgarnalen
4 van 3 stemmen

Gevulde courgette met knoflookgarnalen

Een heerlijk, simpel en smaakvol bijgerecht, dat zijn deze gevulde courgette met knoflookgarnalen. Flinke portie groente inname en te serveren bij tal van lekkere recepten of als simpele lunch.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct eten

Benodigdheden

  • bakplaat
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 sjalot – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 200 g grote garnalen – gepeld en schoongemaakt
  • 1 el verse peterselie
  • 1 bol mozzarella – in plakjes
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • extra vergine olijfolie

Instructies

  • Halveer de courgettes en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit. Bewaar het vruchtvlees wel.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Leg de courgettes op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Grill de courgettes 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • Bak ondertussen de courgettepulp, samen met de sjalot, knoflook, garnalen en peterselie tot de garnalen nagenoeg gaar zijn.
  • Haal de courgettes uit de oven en zet de grillstand van de oven aan.
  • Vul de courgettes met de garnalenmix en verdeel de plakken mozzarella over de courgettes.
  • Zet de gevulde courgettes nog eens 5 minuten terug in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Maak af met extra vergine olijfolie en verse basilicum.
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: courgette, gevulde courgette, knoflookgarnalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close