Gevulde courgette met knoflookgarnalen
Een heerlijk, simpel en smaakvol bijgerecht, dat zijn deze gevulde courgette met knoflookgarnalen. Flinke portie groente inname en te serveren bij tal van lekkere recepten of als simpele lunch.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: courgette, gevulde courgette, knoflookgarnalen
Servings: 2 personen
- 2 courgettes
- 1 sjalot - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 1 el verse peterselie
- 1 bol mozzarella - in plakjes
- peper en zout
- verse basilicum
- extra vergine olijfolie
Halveer de courgettes en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit. Bewaar het vruchtvlees wel.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Leg de courgettes op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Grill de courgettes 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
Bak ondertussen de courgettepulp, samen met de sjalot, knoflook, garnalen en peterselie tot de garnalen nagenoeg gaar zijn.
Haal de courgettes uit de oven en zet de grillstand van de oven aan.
Vul de courgettes met de garnalenmix en verdeel de plakken mozzarella over de courgettes.
Zet de gevulde courgettes nog eens 5 minuten terug in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
Maak af met extra vergine olijfolie en verse basilicum.