Foodbucketlist van 2013: doelen behaald?

Aan het begin van dit jaar plaatste ik een artikel waarin mijn Foodbucketlist van 2013 naar voren kwam: welke dingen op foodgebied wilde ik graag doen/bereiken dit jaar. Halverwege het jaar plaatste ik vervolgens een update, hoever was ik inmiddels met mijn doelen en hoeveel heb ik al kunnen afstrepen. Vandaag is het de laatste dag van 2013, het perfecte moment om weer te kijken naar de Foodbucketlist van 2013:  heb ik mijn doelen behaald, wat is er mis gegaan en welke doelen schuiven eventueel door naar de lijst van 2014? Ik laat het je allemaal zien!

1. Eten bij een Michelinrestaurant
Jaaa, dit begint al goed! Mijn eerste doel heb ik zeker weg kunnen strepen. Ik ontbeet onder andere bij Librije’s Zusje, lunchte bij Restaurant Bord’Eau en dineerde meerdere keren bij geweldige restaurants in Zweden (zie hier en hier).

2. Goed worden in het decoreren van taarten & cupcakes
Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit doel een beetje uit het oog ben verloren. Naast de verjaardagstaart die ik maakte voor mijn schoonzusje heb ik verder niet veel gedaan met het decoreren van taarten en cupcakes. Wel maakte ik dit jaar uiteraard mijn eigen verjaardagstaarten weer (deze en deze), maar hier kwam geen fondant aan te pas. Sowieso vind ik het decoreren ook niet zo leuk meer. Het kost megaveel tijd en hoewel het resultaat er altijd wel mag zijn, heb ik niet de ambitie om hier meer mee te doen. Ik streep hem toch af als behaald!

3. Minimaal één kook- of bakworkshop volgen
Zeker gehaald. Ik volgde dit jaar diverse kook- en bakworkshops voor OMF. Degene die mij het meest is bijgebleven is de sushiworkshop in het Okura hotel.

4. Minimaal eens per week een recept koken uit een kookboek of kookmagazine
Ik heb het niet netjes bijgehouden maar wanneer ik terug kijk naar alle Wat stond er op tafel artikelen is me dit helaas niet gelukt.

how to: themadiner organiseren5. Een uitgebreid diner geven voor familie of vrienden
Is een zes-gangen themadiner uitgebreid genoeg? Halverwege oktober organiseerde ik dit diner voor vrienden. Ik schreef er naderhand een uitgebreid artikel over.

6. Een stapeltaart maken voor een speciale gelegenheid
Zie punt 2! Ik maakte voor mijn schoonzusje een stapeltaart van twee lagen.

7. Meer leren over foodstyling en smaakcombinaties
Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik dit doel ook heb behaald. Ik doe veel meer met de opmaak van mijn foodfoto’s (hoewel ik het alsnog niet té professioneel wil maken) en ook experimenteer ik veel meer in de keuken.

8. Mijn kruidenkastje organiseren met leuke potjes
Helaas wonen we nog steeds niet in een ander huis en heb ik dus ook nog niet de gelegenheid gehad om mijn kruidenkastje compleet op de schop te gooien. Dit doel gaat mee naar 2014, want ik wil toch wel heel graag een mooi en georganiseerd kruidenkastje. 

9. Leren hoe een vis te fileren en dit ook daadwerkelijk doen
Hoe je een vis moet fileren heb ik inmiddels wel vaak genoeg gezien, gedaan heb ik het echter nog steeds niet. Ook mee naar de Foodbucketlist van 2014!

10. Vers brood bakken uit eigen oven
Deze keur ik wel goed. Een heel brood bakken heb ik niet gedaan, maar ik ben regelmatig aan de slag geweest met brooddeeg (voor Pretzels onder andere). Volgend jaar graag een heel brood!

11. Minimaal twee foodfestivals bezoeken en verslag van doen
Het enige foodfestival dat ik me kan herinneren is Taste of Amsterdam en daar heb ik inderdaad verslag van gedaan. Verder heb ik naar mijn idee geen foodfestival bezocht of ik moet iets compleet vergeten zijn… In ieder geval bestempel ik dit doel dan maar als niet behaald.

kip cajun noodles12. Minimaal één keer deelnemen aan het Foodblogevent
Ook gedaan! Ik stuurde mijn Kip Cajun noedels in voor het event waarbij iets gedaan moest worden met kip.

13. Deelnemen aan een Foodswap
Ik reken hier de Foodblogswap ook aan mee dus ja, dat heb ik gedaan!

14. Duiken in de wereld van foodfotografie en betere foto’s leren maken
Dank voor de vele complimentjes die ik afgelopen jaar heb ontvangen met betrekking tot de foto’s op OMF. Ik heb geïnvesteerd in een betere lens en betere belichting (dit hebben jullie nog niet gemerkt) en dus vind ik het heel fijn om te horen dat jullie de foto’s beter vinden worden.

15. Minimaal eens per week vis eten
Nee, dat is me niet gelukt. Ik heb wel vrij veel vis gegeten dit jaar, maar alsnog niet genoeg naar mijn zin. Het liefst eet ik iedere week een stukje zalm, mootje witvis of schaal- en schelpdieren maar op de een of andere manier komt het er gewoon niet van.

16. Het Kerstdiner bij ons thuis (kunnen) geven
Helaas… op de lijst voor volgend jaar!

17. In elke streek/plaats buiten Nederland waar ik kom, iets typisch voor die plek eten
Dit heb ik toch zeker wel gedaan. Belgische Chocolade in Antwerpen, Macarons in Parijs, Rendiervlees in Zweden, Knoedels in Oostenrijk en Paëlla in Spanje. Missie geslaagd!

18.  Een kreeft bereiden
Nee, helaas. Ik wilde het eerst bij mijn themadiner doen en vervolgens met Kerst, maar uiteindelijk zijn het toch andere gerechten geworden. Die blijft op mijn bucketlist voor 2014 staan!

19.  Macarons van Ladurée meenemen en er ultiem van genieten
De Macarons van Ladurée heb ik zeker meegenomen toen ik begin dit jaar in Parijs was. Of ik er ultiem van heb genoten heb je al kunnen lezen in dit artikel.

20. Een KitchenAid bezitten, het liefst een roze
NOG niet. Let op mijn woorden: nog niet. Ik heb voor mezelf besloten dat wanneer ik mijn streefgewicht bereik (ik ben al heel veel kwijt en hoef niet zoveel meer) en dit gewicht eventjes weet te behouden dat ik mezelf een KitchenAid cadeau doen. Mits alle zaken ook goed blijven lopen uiteraard. Op dit moment mag ik niet klagen over mijn werk en als 2014 net zo’n mooi jaar wordt als 2014, beloon ik mezelf -misschien wel rondom mijn verjaardag- zodra we in een nieuw huis wonen met een KitchenAid. Al wordt ‘ie denk ik wel wit… Inmiddels heb ik overigens wel een waanzinnig mooie en goedwerkende keukenmixer van Nordland in de keuken staan, dus tsja… het is gewoon even kijken wat er gaat gebeuren!

21. Vaker smoothies maken en dus meer fruit en groenten inkopen hiervoor
Ook dit doel is glansrijk behaald. Ik maakte een A smoothie a day artikel en drink zelf regelmatig een (eiwit)shake met diepvriesfruit na het sporten.

22. Een zeven dagen detox dieet volgen om je lichaam eens goed te reinigen
Nog niet gedaan, maar dit staat zeker op de planning voor 2014.

vegetarische lasagne23. Meer aandacht besteden aan vegetarische en glutenvrije recepten op OhMyFoodness
Ik ben zelf veel vaker vegetarisch gaan eten en mede hierdoor is de vegetarische rubriek op OMF flink uitgebreid dit jaar. In 2014 staan er ook meer lactose- en glutenvrije recepten op de planning.

24. Eigen verse pasta maken en bereiden
Ik heb een poging hiervoor gedaan. Let wel: een poging. Ik had helaas geen pastameel in huis en ben ook niet in het bezit van een pastamachine en dus is me dit helaas niet gelukt. Verder dan een taaie deegbal kwam ik niet, onmogelijk om daar sushi uit te rollen. Wie weet probeer ik het in 2014 nog eens!

25. In de zomer mijn eigen sangria maken en drinken bij een uitgebreide barbecue
Niet gedaan dus deze gaat mee naar de zomer van 2014! Ik heb overigens wel keihard genoten van de Sangria in Spanje, maar dat telt niet he?

En dat was de foodbucketlist van 2013! Toch ben ik best wel trots op de resultaten. Een aantal punten waren wellicht iets te ambitieus, maar toch heb ik veertien punten compleet kunnen wegstrepen en zijn er een aantal die deels behaald zijn.

Sowieso neem ik een paar bucketlist punten mee naar de lijst van 2014 die ik begin volgend jaar zal publiceren. Want hey, als je jezelf doelen stelt kom je veel sneller ergens!

Fijn uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar!

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Wauw, well done! Veel plezier met de overgebleven doelen volgend jaar!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat een leuke lijst!

 3. Susanne says:

  Je bent toch heel ver gekomen!

 4. Miss Happinez says:

  Leuk om te zien wat je wel en niet behaald heb! Maar je hebt het goed gedaan hoor :)

 5. Sheela says:

  je hebt best veel behaald :)

 6. Farah says:

  Leuke lijst. En je hebt behoorlijk wat dingen bereikt. Ben benieuwd naar je lijstje voor komend jaar ;).

 7. Roxanne says:

  Toch netjes gedaan! En een paar doelen meenemen, is helemaal niet erg. Tenzij je het jaaaaaaaaaaren achter mekaar meeneemt ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close