Toen ik laatst het recept voor de Crunchwrap Supreme met jullie deelde liet ik al zien dat het echt héél erg lekker is om wraps te frituren. Tortillawraps worden dan heerlijk krokant en bollen lichtjes op waardoor ze wat luchtiger worden. Ik vond het zó lekker dat ik besloot dat ik een recept wilde schrijven, puur gericht op die gefrituurde wraps. Dat werd deze tostada met cajungarnalen en ananassalsa, een heerlijk fris en zomers recept dat perfect is om te serveren als uitgebreide lunch of als licht diner.
Preppen
Ik snap het helemaal als je niet zoveel zin hebt om op een warme dag die tostada’s te maken hoor, maar het goede nieuws is dat je de wraps prima van tevoren al kunt maken. Frituur ze in een laagje olie, laat ze goed uitlekken en afkoelen en bewaar ze vervolgens luchtdicht in een trommel buiten de koelkast. Het is dan net als chips: ze worden niet zo snel weer zacht.
Ook de ananassalsa kun je al van tevoren maken en in een bakje in de koelkast bewaren. Zo kun je van tevoren al het nodige prepwerk doen, ideaal toch?
Tostada frituren
Dat frituren van de wraps hoeft overigens niet in een frituurpan hoor. Een laagje van 1 cm (neutrale) olie in een koekenpan is echt al meer dan genoeg. Laat de olie goed warm worden en frituur de tortillawraps dan tot ze aan weerszijden goed bruin zijn gekleurd. Dit kost je ong. 4-5 minuten per wrap denk ik. Zo gepiept dus. Je zult zien dat de wraps steeds een beetje meer van de olie opnemen dus je zit aan het eind van het koken ook niet met een overschot aan olie dat je weer ergens moet laten.
Kidsproof maken
Vanwege de jalapeño in de ananassalsa is deze tostada met cajungarnalen wellicht iets minder geschikt voor kinderen, maar je kunt ervoor kiezen om de peper weg te laten. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de rode ui eerst lichtjes aan te bakken om de salsa wat minder scherp te maken.
P.S: liever makkelijk doen? Deze tacobootjes zijn een prima alternatief voor de gefrituurde wraps!
Tostada met cajungarnalen en ananassalsa
Benodigdheden
- 1 pan om in te frituren
Ingrediënten
- 400 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 1 el olijfolie
- 2 el cajunkruiden
- 200 g ananas - in kleine blokjes
- 1 jalapeño - fijngesneden
- 1/2 rode ui - gesnipperd
- 1 rode paprika - fijngesneden
- 2 el verse peterselie - fijngehakt
- sap van 1/2 limoen
- snuf zout
- 8 mini wraps
- olie om in te frituren
Instructies
- Doe de garnalen in een kom en voeg hier de olijfolie en cajunkruiden aan toe. Schep het geheel even goed om.
- Doe de ananas, jalapeño, rode ui, rode paprika, verse peterselie, limoensap en een snuf zout in een kom en schep het geheel om.
- Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur hierin de miniwraps tot ze aan weerszijden goudbruin en krokant zijn. Laat de tostada goed uitlekken.
- Bak ondertussen de cajungarnalen in een andere koekenpan in 5 minuten gaar.
- Schep de cajungarnalen op de tostada en schep hier een flinke lepel ananassalsa overheen. Serveer direct.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.