Ideeën voor nieuwe recepten ontstaan bij mij vaak heel willekeurig. Zo at ik tijdens onze vakantie naar Scandinavië eens zo’n voorverpakte brownie met kokos en bij het nemen van een hap ging mijn hoofd naar: “hoe lekker zouden kokosmakron brownies zijn?”. Ik zei het tegen Tim en die was het direct met me eens. Want ja, een smeuïge, zachte brownielaag die wordt afgetopt met kokosmakronen, dat klinkt toch alleen al geweldig? Ik kan je vast verklappen dat het eindresultaat net zo geweldig was als het van tevoren klonk.
Voor dit recept combineerde ik mijn favoriete brownierecept met het recept voor kokoskoeken. Zo simpel kan het zijn om een geheel nieuw recept te creëren!
Hoe je het ook aanpakt, ik weet zeker dat de kokosmakron brownies bij je in de smaak gaan vallen. Zorg ervoor dat je ze luchtdicht buiten de koelkast bewaart, dan zijn ze zeker een dag of vier houdbaar. Als ze het al zolang redden natuurlijk, want als je eenmaal een hap hebt genomen… ben je compleet verkocht.
Voor het mooiste resultaat schep je de koekmix gewoon een beetje lukraak over de brownies. Op die manier krijg je ook echt van die grove stukken kokosmakron, suuuuper lekker. Ben je wel pietje precies dan kun je met een iets vochtige lepel het koekdeeg over de brownie verspreiden. Het koekdeeg is vrij plakkerig, een vochtige lepel kan je daar bij helpen.
Kokosmakron brownies
Benodigdheden
- 1 vierkant bakblik van 20x20 cm
- bakpapier
Ingrediënten
Brownies:
- 125 g boter
- 175 g pure chocolade
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 1/2 tl zout
Kokosmakron:
- 175 g kristalsuiker
- 200 g geraspte kokos
- 3 eieren
- snuf zout
- 1 el custardpoeder/maizena
Instructies
- Vet het bakblik in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
- Doe de boter en de chocolade in een steelpannetje en smelt dit al roerend samen.
- Klop ondertussen de kristalsuiker met de eieren op.
- Voeg de boter-chocolademix aan de ei-mix toe en klop even goed door. Spatel dan de bloem, het cacaopoeder en het zout door de natte ingrediënten.
- Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies 15 minuten in het midden van de oven.
- Spatel ondertussen alle ingrediënten voor de kokosmakronen door elkaar.
- Schep de kokosmakron-mix over de brownies en schuif de bakvorm nog eens 15 minuten terug in de oven.
- Laat de brownies helemaal afkoelen voordat je ze aansnijdt.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.