Fudgy brownies

In de wereld van de brownies zijn er twee soorten: cake-achtige brownies waarvan ik al talloze variaties heb gemaakt op OMF en fudgy brownies, ietwat zachtere en compactere brownies die smelten op je tong. Van die laatste ga ik vandaag het recept delen. Deze brownies horen van de bovenkant licht knapperig te zijn maar moeten van binnen onwijs smeuïg zijn. Gelukkig zijn deze fudgy brownies net zo makkelijk om te maken als de andere en kun je ook deze gebruiken voor talloze variaties. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat, er is geen goed of slecht.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Fudgy brownies

Fudgy brownies

3.64 van 25 stemmen

Fudgy brownies

Porties12 stuks

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 175 gr pure chocolade
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gr bloem
  • 50 gr ongezoete cacaopoeder
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm goed in.
  • Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en smelt beide op middelhoog vuur. Roer af en toe door om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.
  • Schenk de gesmolten boter en chocolade in een kom en doe hier de suiker bij. Klop het even goed door.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren toe terwijl je blijft kloppen.
  • Doe tot slot alle droge ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een klontvrij browniebeslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en verdeel het met een spatel over de hele vorm.
  • Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven; laat ze volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt.

Join the Conversation

  1. Nienke says:

    Gemaakt en helaas erg droog. Exact recept gevolgd… jammer

    1. Sabine Author says:

      Wat jammer! Misschien is jouw oven wat krachtiger dan die van mij en dien je de brownies minder lang te bakken :)

    2. Nienke says:

      Nou ik ging daarna andere brownies bakken (want hè, had zin in fudgy brownies :-)) en toen moest de oventijd weer veel langer. Dus ik weet ook niet waar het aan lag…

    3. Ik pak de dubbele hoeveelheid voor de zelfde bakvorm. Dan ligt hij een stuk hoger en is ook echt fudgy! Snij naar het afkoelen de koek stukken er af incl. Toplaag en geef hem dan een nieuwe toplaag met een mengsel van chocolade en boter af laten koelen eventueel versieren en smullen maar!!

  2. Dianthe says:

    is het ook lekker om gehakte pure chocolade door het beslag te doen?

    1. Sabine Author says:

      Zeker, lijkt me heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close