10x kleine kersthapjes voor een kerstbrunch

Brunchen is niet iets dat we in onze familie vaak doen, eigenlijk focussen we ons bij iedere feestdag met name op het ontbijt en/of het diner, maar nooit op de brunch. Brunchen wordt echter wel steeds populairder dus mocht jij deze Kerst nou plannen hebben en nog op zoek zijn naar een kerstbrunch recept, dan heb ik hier 10 lekkere kleine kersthapjes voor een kerstbrunch voor je op een rij gezet. 

Kerstbrunch recepten

Met een brunch combineer je in feite een ontbijt en een lunch. Dit betekent dat recepten voor de kerstbrunch die ik hieronder met je deel ook geschikt zijn voor het kerstontbijt of voor een eventuele kerstlunch. Ook zou je enkele recepten zelfs nog onderdeel kunnen maken van het kerstdiner! 

Een goede kerstbrunch bevat voor mij een mooie mix tussen zoete en hartige hapjes. Soms gecombineerd in één kerstbrunch recept maar er mag natuurlijk ook een goede variatie zijn.

kleine kersthapjes

Kleine kersthapjes

Waar je tijdens het kerstdiner vaak grotere gerechten per persoon serveert, bouw ik voor de kerstbrunch de tafel het liefste vol met kleine kersthapjes. Ik probeer bij een brunch (of uitgebreid ontbijt) altijd uit te gaan van 3 – 5 kleine(re) hapjes per persoon. En dan dus in een mix van zoete en hartige snacks. 

Dingen die ik altijd graag op tafel zie tijdens een brunch zijn in ieder geval een broodgerecht en een warme soep. Quiches doen het ook altijd wel goed, net als kleinere snacks als gevulde eieren. Fruit is een fijne tegenhanger voor verder stevigere smaken en een verse sap (en wellicht lekkere bubbel!) mag eigenlijk ook niet ontbreken.

Zelfgemaakte kerststol

Zelfgemaakte kerststol

Een kerststol mag gewoon niet ontbreken tijdens de feestdagen. Niet tijdens het kerstontbijt maar ook zeker niet tijdens de kerstbrunch. Zelf maken is gelukkig helemaal niet zo lastig en veel lekkerder dan een voorverpakt brood!

Ontbijttrifle met yoghurt en kerstgranola

Trifle met yoghurt & granola

Een extra feestelijk hapje voor de kerstbrunch is toch wel deze trifle met yoghurt & kerstgranola. Het serveert als een toetje en is uitermate geschikt om als klein hapje op tafel te zetten.

Soesjes met gerookte zalmmousse

Soesjes met gerookte zalmmousse

Een hartige twist op een veelal bekend zoet recept; deze hartige soesjes met gerookte zalmmousse lijken op mini broodjes. Het soezendeeg maak je makkelijk zelf en kun je een dag van tevoren al bereiden.

PASEN Croissant Sandwich met Eiersalade en Bacon ST

Croissantsandwich met eiersalade & bacon

Croissantjes horen bij een uitgebreid ontbijt en hoe leuk is het als je ze dan om kunt toveren tot een brunch-waardig gerecht. Reken op een halve croissant per persoon, anders zit iedereen direct vol.

Kwark pancakes

Kwarkpancakes met 3 ingrediënten

Pannenkoeken doen het op ieder moment van de dag goed en daarom vind ik ze ook zo leuk om tijdens de kerstbrunch op tafel te zetten. Deze zijn gemaakt met maar 3 ingrediënten, helemaal niet zo ongezond en je kunt ze aftoppen met vrolijke (kerst) toppings.

Chocoladetulband met rode wijn en rood fruit

Chocoladetulband met rode wijn

Bij een uitgebreide brunch hoort iets van een taartje of cake, vind ik. Het is lekker maar het serveert óók leuk. Deze chocoladetulband bevat een scheutje rode wijn en dat proef je! Niet voor kinderen geschikt maar wel een feestelijk centerpiece op tafel.

IMG 7104

Mini sandwiches met gerookte zalm & limoenricotta

Naast een zelfgemaakte kerststol horen er op een brunchtafel ook sandwiches. Deze met gerookte zalm lijken misschien heel eenvoudig (zijn ze ook om te maken), maar de limoenricotta maakt ze net iets feestelijker. Door ze in kleine torentjes te snijden zijn het net borrelhapjes.

Borrelkaas met pistache en bacon

Borrelkaas met pistache & bacon

Onmisbaar bij iedere borrel en dus ook bij iedere brunch als je het mij vraagt. Deze borrelkaas kun je qua smaak naar hartenlust aanpassen en gecombineerd met toastjes of broodstengels is dit een perfecte snack voor tijdens de kerstbrunch.

Mosterdcappuccino

Mosterdcappuccino

Zoals ik al zei is een brunch voor mij niet compleet zonder een glaasje soep. Een glaasje ja (of een kopje) want van een hele kom zit je te snel vol. Deze mosterdcappuccino ziet er net iets minder standaard uit dan een gewone mosterdsoep. Ook fijn: de soep past eigenlijk wel overal bij.

Mini kiptaartjes met brie

Mini kiptaartjes met brie

Tot slot nog iets in de richting van een hartige taart/quiche. Je kunt ervoor kiezen om een hele taart op tafel te zetten, maar toch vind ik kleine hapjes gezelliger ogen. Zoals deze mini kiptaartjes met brie. Je kunt ze zowel warm als koud maken en eventueel al van tevoren bereiden.

Met deze tien kleine kersthapjes voor een kerstbrunch kun je wel even vooruit, toch? Ik denk dat je, als je ze alle tien op tafel zou zetten, een geweldig lekkere brunchtafel hebt gedekt! Mocht je het leuk vinden: check dan ook het artikel waarin ik je tafelstyling tips voor de kerstbrunch geef. Want een mooi gedekte tafel tijdens de feestdagen is vaak al de helft van het succes.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kerstbrunch recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close