Sab’s Eetoverzicht week 7 – 2025

Mijn week was gevuld met afspraken en aangezien ik afgelopen weken al behoorlijk wat uren in de keuken had doorgebracht, waren er deze week geen kookdagen gepland. En dat kwam goed uit, want dat paste ook helemaal niet in de planning.

Wel dook ik weer de keuken in voor Iglo, ik mag ook dit jaar weer een freelance fotografie opdracht voor ze doen, en het Foodies x Ohmyfoodness Slowcookerdiner vond plaats in Nijmegen. Een zeer geslaagde avond. Kijk je mee?

IMG 9634

Zaterdag

Ik had ZO veel zin in zuurkoolstamppot ineens en aangezien ik toch nog boodschappen moest doen, nam ik direct alles ervoor mee. Ik at het met gerookte kipreepjes i.p.v. spekblokjes en een stukje gekruide kipfilet erbij. Zo van genoten. Ik denk dat dit toch wel mijn favoriete stamppotje is.

IMG 9636

Zondag

Mijn jongens waren bij hun vader dit weekend, dus ik teerde vooral op restjes. Dat klinkt zieliger dan het is hoor, want ik hou ervan en het is ideaal op momenten dat ik niet zoveel zin heb om te koken. Ik had nog een restje pasta pesto met kip en spinazie in de koelkast staan dus die warmde ik lekker op zondag.

IMG 9641

Maandag

Maandag begon direct goed want ik kon voor Iglo de keuken in. Het gerecht dat ik maakte was perfect om ’s avonds op te warmen en op tafel te zetten. Het was een gegratineerde pastaschotel met spinazie en kipworstjes. Erg lekker en eenvoudig om te maken. Het recept komt op de website van RTL te staan.

IMG 9652

Dinsdag

Uitdaging altijd om soep met brood op de foto te zetten – haha. We hadden in ieder geval een Oosterse kippensoep met daarbij flatbread. Flatbread tosti’s voor de jongens en ik maakte ze met gekruide kip, rucola en komkommer. Ineens snapte ik de flatbread hype, was erg lekker zo krokant gebakken!

Woensdag

Ik was er met mijn hoofd niet bij woensdag want ik vergat compleet een foto te maken van het avondeten. Het was een AGV’tje: gebakken aardappeltjes met krokante kipschnitzel en boontjes. Het was al lang geleden dat we aardappeltjes hadden gegeten en ineens had ik er zin in. Viel ook goed in de smaak bij iedereen.

IMG 9670

Donderdag

Donderdag was het Foodies x Ohmyfoodness Slowcookerdiner! Eind vorig jaar konden lezers van Foodies kans maken op een plekje voor dit exclusieve diner en donderdag was het zover. Het was mega gezellig en uiteraard heb ik gekookt. We hadden hapjes met zoete-aardappel-wortel soep met miso, sticky spareribs met Parmezaan-truffelfriet, salade en maïskolven en als toetje maakte ik mijn meringuerol.

IMG 9690

Vrijdag

Mijn oudste kind vroeg al een aantal weken of we weer macaroni met vierkante worstjes konden eten. Dat blijft zijn lievelingsgerecht. Nu had ik dan eindelijk beloofd dat we het zouden eten vrijdag, als aftrap van het weekend. Kinderen blij, mama blij.

Volgende week even geen eetoverzicht, want ik vlieg donderdag naar mijn geliefde stad New York voor een paar dagen met mezelf. Ik kan niet WACHTEN. Uiteraard krijgen jullie na afloop van die reis weer een zeer uitgebreid artikel met eettips.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close