Sab’s Eetoverzicht #24-2021

Hittegolf alert! Heerlijk hoor, ik geniet daar echt van. Hoewel ik ook gewoon zwetend aan de tuintafel zit tijdens het eten, koel ik mezelf daarna gewoon weer af met het zwembadje dat voor de kinderen in de tuin staat. Er stonden veel zomerse gerechten op de eetplanning afgelopen week! We aten een frisse pokébowl met gegrilde tonijn, de barbecue ging een paar keer aan en we hadden een uitgebreid etentje met vrienden.

zondag 2

Zondag

Ik moest even zoeken naar de eetfoto van vorige week zondag, maar ik zie nu ook waar: die is namelijk niet zo bijzonder haha! Tim wilde graag ‘old school’ barbecuen: met burgertjes, worstjes en ander standaard vlees, dus dat deden we vorige week. Salades erbij, stokbroodje met kruidenboter… Heerlijk.

maandag 1

Maandag

We deden zondag al even gauw boodschappen voor het avondeten van maandag: het werd uiteindelijk een hele simpele pasta. Cody wees de ‘strikjespasta’ aan in de supermarkt, Tim wilde graag kalkoenspekjes en ik bedacht me dat champignons er lekker bij zouden zijn. Een mengelmoesje van al onze wensen dus. Ik maakte van een restje stokbrood en Parmezaanse kaas een lekkere krokante topping.

dinsdag 2

Dinsdag

Met het warme weer vind ik pokébowls heerlijk om te eten, dus die ging op de planning voor dinsdag. Zoals eigenlijk altijd met wakame, edamame en komkommer. Deze keer grilde ik er verse tonijn in een korstje van sesam bij.

woensdag 2

Woensdag

Vrijwel alle gerechten die je op de foto ziet bereidde ik op de barbecue. We aten kogelbiefstuk met gegrilde paprika en champignons, erbij een simpele salade van veldsla, dille, rode ui en yoghurtdressing en gegrilde smashed potatoes met knoflook. Ooit heb ik in een volgend huis een buitenkeuken, lijkt me toch ideaal als je volledig buiten kunt koken!

donderdag 2

Donderdag

We zouden eigenlijk kip curry met basilicum eten afgelopen donderdag, maar uiteindelijk vonden we het veel te warm om langer dan noodzakelijk boven de pannen te staan. We grilden de kip, stopten aardappelkroketjes in de Airfryer en aten er een simpele salade bij.

vrijdag 2

Vrijdag

Ons weekend bestond uit dinertjes met vrienden en beide vonden ze bij ons thuis plaats. Vrijdag zette ik de tafel vol met Italiaanse gerechtjes. We wilden eigenlijk gaan barbecuen maar gezien de weersomslag kon dat niet. Ik maakte pasta carbonara, caprese, een simpele salade en bruschetta’s. Als toetje hadden we zelfgemaakt cannoli-ijs.

zaterdag 1 1

zaterdag 2

Zaterdag

Dinertje nummer twee, deze keer met Ken en Annemie. Annemie en ik waren aan de beurt om uitgebreid te koken deze keer, aangezien de mannen dit de vorige keer voor ons hadden gedaan. We hadden als voorafje een Carpaccio-bonbon (geen foto van – oeps), bavette met groenten en gegrilde aardappeltjes als hoofd, was zelf de foto hiervan vergeten maar Annemie gelukkig niet – haha, en als toetje maakte ik de hemelse schuimtaart van OMF met in Limoncello gemarineerde aardbeitjes erbij. Heerlijk en onwijs gezellig.

Aankomende week is het wat minder mooi weer schijnt. Zo jammer, ik had zo graag alle kussens (we hebben er nogal wat) in de tuin willen laten liggen. Maar goed, we maken er gewoon wat van! Wat we met het eten gaan doen moet ik nog even bekijken, maar Tim en ik sluiten de week in ieder geval feestelijk af met een datenight. We zijn 15 jaar samen volgend weekend en vieren dat met een uitgebreid diner bij Sizzles at the Park in Apeldoorn. ZOVEEL ZIN IN.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close