Sab’s Eetoverzicht week 12/2018

Om maar direct met de deur in huis te vallen: wat een gekke eetweek is het geweest afgelopen week! Ik stond bijzonder weinig zelf in de keuken en kreeg al bijna last van afkickverschijnselen. Ik lunchte twee keer zo uitgebreid buiten de deur dat ik ’s avonds geen trek meer had (en dus ook niets meer at – dat is echt een ‘overwinning’ trouwens, ik eet niet meer omdat het ‘hoort)’, vierden twee keer feest en tja… dan zijn er nog maar drie dagen over waarop echt gekookt kon worden. Niet echt spectaculair he? Maar goed, ik heb wel lekker gegeten en om dit Sab’s Eetoverzicht nog een beetje spannend te maken, laat ik je de lunches zien op de dagen waarop ik niet dineerde.

snackdiner

Zondag

Van het verjaardagsweekend vorige week hadden we nog zoveel dingen over dat we op zondagavond maar een snackdinertje inlastten. Bittergarnituurtje, wat broden met dips, kipkluifjes, pizzaquiche… Lekker hoor! Het was al een hele poos geleden dat we een snackdiner hadden.

staring at jacob

Maandag

Maandag lunchte ik samen met mijn foodiemeisjes bij Staring at Jacob in Amsterdam. Wat een toffe tent is dat zeg en wat hebben ze er gruwelijk lekker eten. Zoals altijd bestelden we allemaal iets anders, zetten we de borden in het midden van de tafel en proefden we van alles wat. Ik zat de rest van de dag zó vol dat ik ’s avonds het avondeten oversloeg. Ik had ook al niet ontbeten dus al dit lekkers was mijn eten voor maandag, primaaa! Op tafel stond:

  • Rasco: wafel met scrambled eggs, bacon, maple syrup en goddelijke gefrituurde kip
  • Kimchi Reuben: zuurdesembrood met pastrami, gruyère, kimchi, zuurkool en augurkjes
  • Not so Kosher Benny: getoast briochebrood met gepocheerde eieren, bacon, gerookte zalm, hollandsaise van crème fraîche met viseitjes en dille en geroosterde aardappeltjes
  • Pancakes met maple syrup
  • En een extra portie gefrituurde kip omdat ‘ie zo lekker is.

Direct weer zin in dit alles, wat een zaligheid!

soep met brood

Dinsdag

Soep met brood! Maar dan een beetje anders, haha. Ik maakte broccoli-courgettesoep met vermicelli, daarbij aten we Italiaanse gehaktballetjes, recept hiervan komt binnenkort online!, en broodsoldaatjes.

zoete aardappelsalade

Woensdag

Het was alweer even geleden maar woensdag stond de zoete aardappelsalade weer eens op tafel! Deze keer met kipfilet en een paar plakjes bacon. Hij blijft lekker, immer favoriet hier in huis.

stork

instock

Donderdag

Afgelopen donderdag was ik op pad met vriendinnetje Nanda. Ik had de laatste tijd zóveel uitnodigingen voor restaurants in mijn inbox zitten dat we besloten er een aantal op een dag te combineren. We startten de dag met een ontbijtje bij The Blueberry in Amersfoort en reden daarna door voor lunch en borrel bij Restaurant Stork en restaurant Instock in Amsterdam. Omdat laat thuis zou zijn donderdag moest ik weer op tijd richting huis om Vic op te halen en dus waren we rond etenstijd wel klaar. Ik was ook klaar met eten voor die dag, dus alleen kiekjes van de lunch! We kozen het Fruits de Mer plateau bij restaurant Stork met daarop: oesters, mosselen, vongole, scheermesjes, gamba’s, krab, coquilles en snow crab. Bij Instock deelden we het borrelplateau met huisgemaakte viskoekjes, falafel, bitterballen en kaasballen en een portie nacho’s. Lekkeeeeer.

kip in mosterdsaus

Vrijdag

We aten een favorietje vrijdagavond! Het recept voor deze kip in mosterdsaus staat al op OMF maar door de jaren heen heb ik hem wel een beetje aangepast. Ik zal het recept binnenkort eens op video opnemen, het is echt een ideaal Weight Watchers recept namelijk en wij zijn er dol op.

friet

Zaterdag

Schoonzusje Lotte vierde gisteren vast haar verjaardag en we bleven hangen voor het eten. Terwijl Vic op bed lag (hij sliep zo goed gisteren, heerlijk!) aten wij een bordje met friet, een bamischijf en salades. Van de salades schepte ik nog een keer op, lekker!

Aankomende week wordt ook een gekke week. Tim is vanochtend voor werk namelijk naar Parijs vertrokken en komt dinsdagavond pas weer thuis. Ik eet dus 2 – 3 avonden alleen samen met Vic. Omdat het een hele drukke week wordt, op de dagen dat Tim weg is heb ik zelf afspraken, heb ik voor vandaag t/m dinsdag een HelloFresh-box besteld. Ik heb mijn eigen kortingscode hiervoor gebruikt (HELLOFOODNESS) waardoor een box voor drie maaltijden, voor 1 persoon, me slechts €9,95 kostte. Daar kun je geen buil aan vallen toch? Ik heb drie lekkere maaltijden uitgezocht en vind het heerlijk dat ik gevarieerd en gezond eet zonder daar over te hoeven na te denken deze dagen – ideaal. Wat we op de overige dagen van de week gaan eten weet ik nog even niet, ik zal eens een eetplanning gaan maken…

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close