Echte bommetjes zijn deze Red Velvet koeken. Voor liefhebbers van chewy koeken is dit recept een feestje. Zacht van binnen, krokant van buiten. Een mooie rode kleur en witte chocolate chips. Klinkt als muziek in je oren, niet?
Maar het wordt nog beter! De koekjes zijn afgetopt met creamcheese frosting. Dat maakte de koeken weliswaar nog een tikkeltje machtiger maar ook nóg lekkerder.
Red velvet koekjes
Ik heb nooit helemaal gesnapt waarom Red Velvet zo populair is. Ok, de rode kleur maakt ieder recept fotogeniek, maar qua smaak is Red Velvet niet zo bijzonder.
Deze Red Velvet koekjes zijn eigenlijk gewoon chocoladekoeken maar door er rode kleurstof aan toe te voegen krijgen ze de typerende rode kleur. Meer is het niet!
Red Velvet recepten bevatten altijd cacaopoeder. Vroeger was de cacaopoeder minder bewerkt dan nu en door de reactie van het cacaopoeder op het azijn en de karnemelk in de Red Velvet cake, kreeg het de typerende rode kleur. Nu bereik je dat door kleurstof te gebruiken.
Kleurstof voor Red Velvet cookies
Ik werk niet heel vaak met kleurstof maar als ik dat dan doe krijg ik steevast de vraag welke kleurstof ik dan gebruik.
Persoonlijk ben ik het meest fan van kleurgels. Met name voor Red Velvet cookies werken die beter omdat ze meer pigment lijken te bevatten en dus sterker kleur overbrengen.
Voor deze Red Velvet koeken met witte chocolade gebruikte ik kleurstoffen van Cake Décor. Die kocht ik bij Albert Heijn en vanzelfsprekend gebruikte ik alleen de rode kleurgel. Ik had het hele tubetje nodig om de rode kleur van de foto te krijgen.
Ik heb ook hele goede ervaringen met de kleurgels van Brand New Cake en de kleurstoffen van Wilton.
Andere Red Velvet recepten
Dol op Red Velvet? Probeer onderstaande recepten dan ook eens!
- Red Velvet PaasIJSkoekjes
- Red Velvet cheesecake cupcakes
- Red Velvet wafels met witte chocoladesaus
- Red velvet & witte chocolatechip repen met creamcheese
- Red Velvet Oreobrownies met witte chocolade-birthday swirl
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Red Velvet koeken met witte chocolade
Benodigdheden
- beslagkom
- keukenmachine met platte menghaak (of je handen)
- bakplaat met bakpapier
- spuitzak met rond spuitmondje
- glas
Ingrediënten
Red Velvet cookies
- 170 g ongezouten roomboter – zacht
- 250 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 el melk
- 1 tl vanilla aroma
- 375 g bloem
- 30 g ongezoet cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 50 g witte (bakvaste) chocolatechips
- rode kleurgel
Creamcheese frosting
- 75 g zachte boter
- 200 g naturel roomkaas
- 75 g poedersuiker
- 1 tl vanille-aroma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop dit met de suiker luchtig.
- Voeg de eieren, melk en vanille-aroma toe en klop dit even door.
- Doe dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in de kom en kneed het geheel tot een glad koekdeeg.
- Meng als laatste de witte chocolatechips en de rode kleurstof door het beslag. Gebruik net zoveel kleurstof tot het deeg een mooie rode kleur heeft.
- Schep met behulp van een ijsschep 15 bollen van het deeg op de bakplaat. Gebruik eventueel twee bakplaten zodat de koeken wel de ruimte hebben om in te zakken.
- Bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven. Duw de koeken zodra ze uit de oven komen plat met de achterkant van een glas.
- Laat de koeken volledig afkoelen terwijl je de creamcheese frosting maakt.
- Klop voor de frosting de boter, roomkaas, poedersuiker en de vanille tot een egaal beslag.
- Schep de frosting in de spuitzak en zet in de koelkast zodat het wat dikker kan worden.
- Spuit de creamcheese frosting op de afgekoelde Red Velvet koeken en bewaar de koeken in de koelkast.