Red Velvet koeken (Fastfood Friday)

Echte bommetjes zijn deze Red Velvet koeken. Voor liefhebbers van chewy koeken is dit recept een feestje. Zacht van binnen, krokant van buiten. Een mooie rode kleur en witte chocolate chips. Klinkt als muziek in je oren, niet?

Maar het wordt nog beter! De koekjes zijn afgetopt met creamcheese frosting. Dat maakte de koeken weliswaar nog een tikkeltje machtiger maar ook nóg lekkerder.

Red velvet cookies

Red velvet koekjes

Ik heb nooit helemaal gesnapt waarom Red Velvet zo populair is. Ok, de rode kleur maakt ieder recept fotogeniek, maar qua smaak is Red Velvet niet zo bijzonder.

Deze Red Velvet koekjes zijn eigenlijk gewoon chocoladekoeken maar door er rode kleurstof aan toe te voegen krijgen ze de typerende rode kleur. Meer is het niet!

Red Velvet recepten bevatten altijd cacaopoeder. Vroeger was de cacaopoeder minder bewerkt dan nu en door de reactie van het cacaopoeder op het azijn en de karnemelk in de Red Velvet cake, kreeg het de typerende rode kleur. Nu bereik je dat door kleurstof te gebruiken.

red velvet koeken

Kleurstof voor Red Velvet cookies

Ik werk niet heel vaak met kleurstof maar als ik dat dan doe krijg ik steevast de vraag welke kleurstof ik dan gebruik.

Persoonlijk ben ik het meest fan van kleurgels. Met name voor Red Velvet cookies werken die beter omdat ze meer pigment lijken te bevatten en dus sterker kleur overbrengen.

Voor deze Red Velvet koeken met witte chocolade gebruikte ik kleurstoffen van Cake Décor. Die kocht ik bij Albert Heijn en vanzelfsprekend gebruikte ik alleen de rode kleurgel. Ik had het hele tubetje nodig om de rode kleur van de foto te krijgen.

Ik heb ook hele goede ervaringen met de kleurgels van Brand New Cake en de kleurstoffen van Wilton.

Andere Red Velvet recepten

Dol op Red Velvet? Probeer onderstaande recepten dan ook eens!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

red velvet koeken
5 van 1 stem

Red Velvet koeken met witte chocolade

Ben je dol op chewy koeken, dan zit je met deze Red Velvet koeken sowieso goed. Lekker met witte chocolatechips en een romige creamcheese frosting. Maar pas op: het zijn bómmetjes.
Porties15 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • beslagkom
  • keukenmachine met platte menghaak (of je handen)
  • bakplaat met bakpapier
  • spuitzak met rond spuitmondje
  • glas

Ingrediënten

Red Velvet cookies

  • 170 g ongezouten roomboter – zacht
  • 250 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el melk
  • 1 tl vanilla aroma
  • 375 g bloem
  • 30 g ongezoet cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 g witte (bakvaste) chocolatechips
  • rode kleurgel

Creamcheese frosting

  • 75 g zachte boter
  • 200 g naturel roomkaas
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop dit met de suiker luchtig.
  • Voeg de eieren, melk en vanille-aroma toe en klop dit even door.
  • Doe dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in de kom en kneed het geheel tot een glad koekdeeg.
  • Meng als laatste de witte chocolatechips en de rode kleurstof door het beslag. Gebruik net zoveel kleurstof tot het deeg een mooie rode kleur heeft.
  • Schep met behulp van een ijsschep 15 bollen van het deeg op de bakplaat. Gebruik eventueel twee bakplaten zodat de koeken wel de ruimte hebben om in te zakken.
  • Bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven. Duw de koeken zodra ze uit de oven komen plat met de achterkant van een glas.
  • Laat de koeken volledig afkoelen terwijl je de creamcheese frosting maakt.
  • Klop voor de frosting de boter, roomkaas, poedersuiker en de vanille tot een egaal beslag.
  • Schep de frosting in de spuitzak en zet in de koelkast zodat het wat dikker kan worden.
  • Spuit de creamcheese frosting op de afgekoelde Red Velvet koeken en bewaar de koeken in de koelkast.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: creamcheese frosting, fastfood friday, red velvet, red velvet koeken, witte chocolade

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close