Red Velvet koeken met witte chocolade
Ben je dol op chewy koeken, dan zit je met deze Red Velvet koeken sowieso goed. Lekker met witte chocolatechips en een romige creamcheese frosting. Maar pas op: het zijn bómmetjes.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Afkoelen1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd2 uur uur 10 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: creamcheese frosting, fastfood friday, red velvet, red velvet koeken, witte chocolade
Servings: 15 stuks
Red Velvet cookies
- 170 g ongezouten roomboter - zacht
- 250 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 el melk
- 1 tl vanilla aroma
- 375 g bloem
- 30 g ongezoet cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 50 g witte (bakvaste) chocolatechips
- rode kleurgel
Creamcheese frosting
- 75 g zachte boter
- 200 g naturel roomkaas
- 75 g poedersuiker
- 1 tl vanille-aroma
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop dit met de suiker luchtig.
Voeg de eieren, melk en vanille-aroma toe en klop dit even door.
Doe dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in de kom en kneed het geheel tot een glad koekdeeg.
Meng als laatste de witte chocolatechips en de rode kleurstof door het beslag. Gebruik net zoveel kleurstof tot het deeg een mooie rode kleur heeft.
Schep met behulp van een ijsschep 15 bollen van het deeg op de bakplaat. Gebruik eventueel twee bakplaten zodat de koeken wel de ruimte hebben om in te zakken.
Bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven. Duw de koeken zodra ze uit de oven komen plat met de achterkant van een glas.
Laat de koeken volledig afkoelen terwijl je de creamcheese frosting maakt.
Klop voor de frosting de boter, roomkaas, poedersuiker en de vanille tot een egaal beslag.
Schep de frosting in de spuitzak en zet in de koelkast zodat het wat dikker kan worden.
Spuit de creamcheese frosting op de afgekoelde Red Velvet koeken en bewaar de koeken in de koelkast.