Ik weet niet exact hoeveel pestorecepten we al op Ohmyfoodness hebben staan, maar inmiddels zijn het er ongelofelijk veel. Eigenlijk kun je van vrijwel ieder kruid of groente wel pesto maken, toch? Speciaal voor de pasta van vandaag maakte ik groene aspergepesto. Dat heeft de smaak van normale pesto, maar je krijgt er stink pies van – hahaha! Nee geintje. Althans, deels. Je krijgt helaas wel echt stinkende plas van de pesto want tja, dat is nou eenmaal het geval met asperges, maar je proeft de asperges wel echt in de pesto. En het is een fijne manier om extra groenten binnen te krijgen, wat wellicht met name voor kindjes heel handig is! Deze pasta met groene aspergepesto en kip bevat veel meer groenten dan je op het eerste gezicht ziet en is hartstikke lekker.
Pesto zonder pijnboompitten
Zoals jullie wellicht weten is mijn man Tim allergisch voor noten; daarbij kan hij ook geen pijnboompitten eten. Geen ENKELE pesto uit de supermarkt wordt gemaakt zónder noten, dus ik ben altijd op mezelf aangewezen als ik voor hem pesto wil maken. Ik heb de groene aspergepesto in dit specifieke gerecht dan ook gemaakt zonder pijnboompitjes en heel eerlijk? Ik heb ze totaal niet gemist. Maar mocht je die willen toevoegen dan kan dat natuurlijk hartstikke goed. Aan twee eetlepels pijnboompitjes heb je dan wel genoeg. Rooster ze, voordat je ze toevoegt, even in een droge koekenpan; dan krijgen ze namelijk veel meer smaak. Voor een beetje variatie kun je eventueel ook cashewnoten aan de pesto toevoegen.
Pasta met groene aspergepesto en kip
Benodigdheden
- hakmolentje of foodprocessor
Ingrediënten
Kip
- 400 g kippendijen - in blokjes
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- peper en zout
Pasta
- 300 g fusilli
- 1 hand babyspinazie
Voor de pesto
- 400 g groene asperges - in stukken
- 50 ml olijfolie
- 15 g verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 30 g Parmezaanse kaas
- peper en zout
Instructies
- Kruid de kippendijen met de specerijen. Verhit een beetje olie in een (hapjes)pan en bak hierin de kipdijfilet goudbruin.
- Doe de pasta in een ruime pan met water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Kook ondertussen de stukken groene asperges in een andere pan in 10 minuutjes gaar.
- Voeg de pasta toe aan de pan met kip en schep hier ook alle aspergetips bij.
- Doe de rest van de gekookte asperges samen met de olijfolie, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout in een hakmolentje en maal dit fijn tot een grove pesto.
- Roer de groene aspergepesto samen met de babyspinazie door de pasta.
- Schep de pasta in diepe borden en garneer met extra Parmezaanse kaas.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.