Pannenkoeken recept met yoghurt & fruit

Eigenlijk vind ik dat een lekker pannenkoeken recept in de week voor Pasen niet mag ontbreken. Wat vind jij? Ben jij zo iemand die altijd wel iets van pannenkoekjes op tafel heeft staan tijdens het Paasontbijt of de -brunch?

Hier in huis is iedereen dol op pannenkoeken en ik weet zeker dat deze pannenkoeken met yoghurt en fruit als eerste op zouden zijn.

Ik heb voor dit recept zelf gewoon gekeken naar wat ik nog in huis had liggen. Dat bleek niet heel veel te zijn, maar mango, ananas en witte druiven gingen perfect samen met de zurige smaak van de yoghurt. De granola waarmee ik de pannenkoeken aftopte was lekker voor de crunch.

Amerikaanse pannenkoeken

Amerikaanse pannenkoeken

Ik zei net al even dat iedereen hier in huis dol is op pannenkoeken. Het soort pannenkoeken maakt daarbij ook niet uit.

De Hollandse pannenkoeken bewaar ik echter meestal voor het avondeten, terwijl ik Amerikaanse pannenkoeken perfect vind voor het ontbijt. Die laatste variant heb ik ook in dit recept gebruikt.

Amerikaanse pannenkoeken kenmerken zich door hun luchtige textuur. Daar kun je diverse recepten voor gebruiken trouwens.

Deze American Pancakes zijn extra luchtig doordat ik eerst de eiwitten opklop voordat ik ze toevoeg aan het pannenkoekbeslag. Ook de karamelpancakes met banaan heb ik op die manier gemaakt.

Voor het recept hieronder gebruik ik net een wat ander pannenkoekbeslag en gebruikte ik karnemelk in plaats van (plant)aardige melk.

luchtige pannenkoeken

Pannenkoekenbeslag maken

Pannenkoekenbeslag maken heb je zo gedaan. Vaak ben je er nog geen 5 minuten mee bezig; zeker met het onderstaande recept is dat zo.

Sterker nog, omdat je voor dit recept de eiwitten niet hoeft op te kloppen, zou je dit pannenkoekenbeslag eventueel de avond van te voren al klaar kunnen maken. Bewaar het beslag in de koelkast, dan hoef je de volgende ochtend alleen de pannenkoeken nog maar te bakken.

Dat laten rusten van het beslag komt de luchtigheid van de pannenkoeken trouwens alleen maar ten goede.

pannenkoekenbeslag maken

Luchtige pannenkoeken

De meest luchtige pannenkoeken krijg je door de eiwitten van de eidooiers te scheiden en die eiwitten eerst luchtig te kloppen.

Zoals ik al zei gebruik ik in het recept hieronder een ander beslag, maar ook hiermee krijg je luchtige pannenkoeken.

Door het beslag namelijk heel even te laten staan kunnen de ingrediënten een beetje op elkaar inwerken. Je zult merken dat hierdoor je pannenkoeken wat luchtiger worden tijdens het bakken. Dat laten staan hoeft overigens niet uren te duren hoor. Een minuut of 10 is vaak al genoeg.

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om aan onderstaand recept nog 1/2 theelepel baking soda toe te voegen. Dit ingrediënt reageert namelijk met het zuur van de karnemelk waardoor je pannenkoeken nóg luchtiger worden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

pannenkoek recept met fruit
5 van 1 stem

Pannenkoeken met yoghurt & fruit

Deze pannenkoeken met yoghurt & fruit zijn heerlijk als (deel van een) uitgebreid ontbijt. Gebruik fruit dat je nog in huis hebt en strooi er wat granola overheen voor extra crunch.
Porties10 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

 • 125 g zelfrijzend bakmeel
 • 1 el vanillesuiker
 • 300 ml karnemelk
 • 1 ei

En verder

 • paar eetlepels yoghurt
 • fruit naar smaak
 • granola

Instructies

 • Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom en klop dit tot een klontvrij, luchtig beslag.
 • Bak de pannenkoeken in een koekenpan aan weerszijden goudbruin en gaar.
 • Vouw de pannenkoeken dubbel en vul ze met yoghurt en fruit en strooi er granola naar smaak overheen.
 • Serveer direct of bewaar in de koelkast.
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: american pancakes, luchtige pannenkoeken, pannenkoeken, pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close