Opgeklopte feta met citroen en knoflook

Opgeklopte feta, ik geef gelijk toe dat het niet heel aantrekkelijk klinkt. In Nederland is het geloof ik ook niet zo’n ding, ik heb het via Pinterest voornamelijk voorbij zien komen op Amerikaanse foodblogs onder de noemer Whipped feta. De foto’s die erbij hoorden spraken me altijd met name aan. De dip zag eruit als een zachte, romige spread en het leek mij vooral heerlijk op toastjes of licht getoast stokbrood. Ik besloot dus een recept te bouwen en maakte uiteindelijk opgeklopte feta met citroen en knoflook. De feta is van zichzelf vrij stevig en kruimelig, maar deze maak je romig door ricotta te gebruiken. Het is wat mij betreft een perfecte spread om op tafel te zetten tijdens een feestje of barbecue. Je proeft het ziltige van de feta goed, maar in plaats van de welbekende kruimelige textuur ontstaat er tijdens het mixen een zijdezachte romige spread. Heel erg lekker en een keer wat anders dan de standaard kruidenboter. Ik maakte de feta af met wat extra vergine olijfolie en verse bieslook. Toppertje hoor dit!

Opgeklopte feta met citroen en knoflook

4.25 van 8 stemmen

Opgeklopte feta met citroen & knoflook

Porties1 kommetje (250gr)

Ingrediënten

  • 100 gr ricotta
  • 150 gr feta
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • sap + zest van 1/2 citroen

Garnering:

  • extra vergine olijfolie
  • verse bieslook
  • geraspte citroenschil
  • zwarte peper

Instructies

  • Doe de ricotta samen met de feta, het teentje knoflook het citroensap + -rasp in de foodprocessor.
  • Maal het geheel fijn tot een gladde, romige textuur.
  • Schep de opgeklopte feta in een kommetje en garneer met extra vergine olijfolie, verse bieslook, wat extra citroenschil en een snuf zwarte peper.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Opgeklopte feta met citroen en knoflook

Join the Conversation

  1. Femke says:

    5 sterren
    Héérlijk!

  2. Judith says:

    Ik ben opgegroeid met dit heerlijke gerechtje maar ipv ricotta gebruiken wij altijd dikke yoghurt. Ook heel lekker!

  3. Marleen says:

    Bedankt voor het recept, ik had geen ricotta en heb mascarpone gebruikt, daarnaast nog chilipeper en paprika in olie toegevoegd voor nog wat extra smaak. Heerlijk!

  4. Sandy says:

    Lijkt me heerlijk, kan je dit een dag op voorhand maken denk je?

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, dat kan heel goed!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close