Hachee is bij ons in huis het meest geliefde stoofvlees. Zodra de herfst is aangebroken staat het gerecht meerdere malen in het seizoen op tafel. Hachee maak ik meestal een dag van tevoren. In eerste instantie omdat het best een tijdrovend gerecht is, het liefst laat je het vlees 3 – 4 uur zachtjes pruttelen, maar ook omdat een dag later de smaken lekker zijn ingetrokken. Om deze redenen maak ik het gerecht negen van de tien keer in het weekend maar sinds ik de multicooker van Crock Pot heb, hoeft dat niet meer! Met dit apparaat is de hachee al binnen een uur, inclusief al het snijwerk!, klaar. En ja, het vlees is botermals en súper zacht. Hoe te gek is dat! Het recept moest ik natuurlijk even met jullie delen. Ik weet niet of ik hachee ooit nog op een andere manier wil maken dan deze.
Wil je de hachee liever in een normale pan maken, volg dan dit recept. Heb je enkel een slowcooker dan heb ik daar ook een recept voor.

Hachee uit de instant pot
Benodigdheden
- snelkookpan, instant pot of multicooker
Ingrediënten
- klontje boter
- 1 kg rib- of sukadelappen - in stukken
- 4 grote uien - in halve ringen
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 2 el bloem
- 2 el appelstroop
- 2 el ketjap manis
- 1 el appelciderazijn
- 200 ml runderbouillon
- peper en zout
Instructies
- Zet de instant pot op de sauté stand en smelt het klontje boter in de pot.
- Braad het vlees aan tot het bruin kleurt en schep het daarna uit de pot.
- Doe de uienringen in de pot en bak deze tot ze zacht zijn.
- Doe vervolgens alle andere ingrediënten en het vlees weer in de pot en schep het geheel goed om.
- Draai de deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
- Zet de pot op stand 'meat' --> high en zet de timer op 35 minuten.
- Laat de instant pot na het aflopen van de timer zelf stoom afblazen als je de tijd hebt of draai het stoomventiel met behulp van een pollepel zelf open zodat alle stoom in een keer ontsnapt.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Appelciderazijn, is dit hetzelfde als appelazijn?
Dat is hetzelfde inderdaad.
Heb je een quick release geprobeerd? Ik lees overal dat ze bij vlees aanraden om een natural release te doen omdat het vlees bij een qr taai kan worden.
Ik heb beide manieren geprobeerd maar ik merk niet echt verschil!
Koel! Dank. Handig om te weten.
De ingrediënten van deze hachee wijken wat af van het slowcooker recept. Kan ik dezelfde ingrediënten gebruiken of raad je aan het slowcooker recept te gebruiken?
Je kunt de ingrediënten van dit recept gebruiken en de bereidingswijze voor die uit de slowcooker.