Goulashsoep

Het heeft werkelijk járen op mijn lijstje gestaan om te maken: Goulashsoep. Als arme studenten haalden Tim en ik vroeger regelmatig de blikken Goulashsoep van Lidl. Die waren namelijk zeer betaalbaar en goed gevuld. Oh en, niet geheel onbelangrijk natuurlijk, ook echt wel lekker! Maar sinds ik zelf zoveel kook hebben we het eigenlijk nooit meer gegeten. Nu we in de laatste maanden van het jaar zitten vond ik het wel eens tijd om zelf een Goulashsoep recept te maken en bij deze het resultaat. Het is een lekkere gevulde soep geworden met rundvlees en verschillende groenten.

Goulashsoep is van oorsprong Hongaars en wordt gemaakt in verschillende varianten. Zo kun je de soep tegenkomen met rundvlees (zoals hier!), varkensvlees maar ook met schapenvlees of zelfs met vis. De sterk ingedikte variant van deze soep is dan weer de stoofschotel goulash.

Hier op Ohmyfoodness heb ik al eens een vegan goulash met je gedeeld; mocht je een vegetarische goulashsoep willen maken dan zou je eventueel die basisingrediënten ook kunnen aanhouden voor de soep. In plaats van runderbouillon gebruik je dan natuurlijk groentebouillon.

goulashsoep

Slowcooker Goulashsoep

Omdat ik nu al weet dat ik de vraag ga krijgen: ja, goulashsoep kun je ook prima in de slowcooker klaarmaken! Ik raad je aan om het vlees dan even goed aan te bakken in een klont boter, dit komt de smaak van de soep wel echt ten goede namelijk.

Dan kun je alle ingrediënten bij elkaar in de pot van de slowcooker mikken. In plaats van de liter rundvleesbouillon die ik in het recept hieronder gebruik, heb je aan 750ml wel genoeg gok ik zo. Zet de slowcooker op stand low en laat de soep een uur of 6 lekker pruttelen. Op stand high zul je aan 3 uur wel genoeg hebben.

In de instant pot heb ik dit recept niet geprobeerd, dus ik durf niet te zeggen hoeveel tijd je kwijt bent aan het maken van de soep onder hoge druk.

goulashsoep recept

3.70 van 10 stemmen

Goulashsoep

Goulashsoep is een traditionele Hongaarse soep die gemaakt kan worden met verschillende soorten vlees; dit is een variant met rundvlees. Heerlijk comfort food en perfect voor de herfst vind ik.
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen of 3 maanden

Ingrediënten

  • 300 g riblappen - in blokjes van 1x1 cm
  • 3 uien - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 medium aardappel - in blokjes
  • 1 wortel - in blokjes
  • 100 ml rode wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt een klont boter in een soeppan en bak hierin het rundvlees rondom bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee tot het goed begint te geuren.
  • Doe de bloem en tomatenpuree samen met paprikapoeder, komijn en tijm in de pan en schep dit goed om. Bak 2 minuten mee.
  • Doe de paprika, aardappel en wortel in de pan. Blus alles af met de rode wijn en voeg de runderbouillon en laurierblaadjes toe.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep zachtjes 3 uur pruttelen. Doe dit het laatste half uur zonder deksel op de pan zodat de soep wat dikker kan worden.
  • Breng de goulashsoep op smaak met peper en zout.
Keuken: Hongaars
Trefwoord: goulash, goulashsoep, groenten, herfstrecept, soepen, vlees

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

goulashsoep maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close