Goulashsoep
Goulashsoep is een traditionele Hongaarse soep die gemaakt kan worden met verschillende soorten vlees; dit is een variant met rundvlees. Heerlijk comfort food en perfect voor de herfst vind ik.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 20 minuten min
Keuken: Hongaars
Trefwoord: goulash, goulashsoep, groenten, herfstrecept, soepen, vlees
Servings: 6 personen
- 300 g riblappen - in blokjes van 1x1 cm
- 3 uien - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 el bloem
- 1 el tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl tijm
- 1 rode paprika - in blokjes
- 1 medium aardappel - in blokjes
- 1 wortel - in blokjes
- 100 ml rode wijn
- 1 liter runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
Smelt een klont boter in een soeppan en bak hierin het rundvlees rondom bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee tot het goed begint te geuren.
Doe de bloem en tomatenpuree samen met paprikapoeder, komijn en tijm in de pan en schep dit goed om. Bak 2 minuten mee.
Doe de paprika, aardappel en wortel in de pan. Blus alles af met de rode wijn en voeg de runderbouillon en laurierblaadjes toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep zachtjes 3 uur pruttelen. Doe dit het laatste half uur zonder deksel op de pan zodat de soep wat dikker kan worden.
Breng de goulashsoep op smaak met peper en zout.