Kip Jambalaya

Hier in huis zijn we dol op pittige worst en dan met name Chorizo. Ik combineer het dan ook altijd erg graag met het avondeten en één van de gerechten waarin je dit perfect kunt doen is Kip Jambalaya. Jambalaya is de naam van een rijstschotel die is ontstaan in Louisiana en er wordt wel eens gedacht dat het een afgeleide is van de Spaanse Paëlla. Het kenmerkende van de Jambalaya is dat de rijst samen met de groenten en het vlees in een pan gekookt wordt. Onlangs maakte ik zélf Kip Jambalaya (ik noem het zo omdat ik er kip bij heb gedaan) en dit recept wil ik jullie zeker niet onthouden. Liefhebbers van eten met sterke smaken zullen hier zeker fan van zijn.

kip jambalaya

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 chorizoworst
  • 1 gele paprika
  • 1 potje haricot verts
  • 2 uien
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel tabasco
  • 300 gram witte rijst

1. Meng de paprikapoeder met de cayennepeper, de tabasco en twee eetlepels olijfolie tot een marinade. Snijd de kipfilets in blokjes en laat ze minimaal tien minuten marineren.

2. Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak hierin (in een droge pan) de kipfilet rondom bruin. Schep deze daarna uit de pan en houd apart in een bakje.

3. Doe een klein beetje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de chorizo zo’n drie minuten tot het een knapperig laagje begint te krijgen. Voeg vervolgens de ui toe en bak mee tot de ui glazig en zacht wordt.

4. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze aan de chorizo toe, samen met de uitgelekte haricots verts en roer even door.

5. Voeg de rijst en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de Jambalaya in 20 minuten gaar worden zonder te roeren.

6. Voeg na tien minuten koken de kip weer toe en breng op smaak met peper en zout.

kip jambalaya

kip jambalaya

kip jambalaya

Join the Conversation

  1. Hmm Jambalaya is zo lekker. Ook erg lekker met champignons er door en met wat meer paprika.

    Misschien is het een voorkeur, maar ik vind het zelf ook erg fijn als er foto’s tussendoor staan bij de verschillende stappen.

  2. Ik heb hem vandaag gemaakt maar dan zonder de kip en met een extra prei.Was erg lekker en smaakvol. Dit recept gaan we er zeker inhouden.

  3. Wow dit was echt lekker , vandaag klaargemaakt door de papa en dit zal zeker niet de laatste keer zijn :D

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk om te horen! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close