Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Voor deze gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes heb ik geen kruiden of specerijen gebruikt.

Normaal probeer ik de tomatensaus van pastagerechten nog op te fleuren met kruiden of specerijen. Waarom ik dit nu niet gedaan heb? Eigenlijk om een aantal redenen:

a. ik had totaal geen zin om te koken na een drukke werkdag dus ik wilde het me zo makkelijk mogelijk maken en

b. cherrytomaatjes uit blik gecombineerd met chorizo zijn al een match made in heaven en daar moet je gewoon niet zoveel meer aan willen doen. En dus werd dit een gnocchi ovenschotel met maar 8 ingrediënten, ideaal voor een doordeweekse dag.

En lekker dat dit overigens was. Vic, Tim en ik hebben ervan gesmuld en stiekem vonden we het maar jammer dat er niet nog meer in de ovenschaal achterbleef. Dus tja, wellicht zijn de porties ietwat aan de grote kant maar toch steek ik dit recept in voor 2 personen.

Omdat het zo lekker is dat je er maar van blijft eten en ik zeker weet dat je met drie eters niet genoeg gaat hebben. Ik zeg altijd maar zo: liever teveel dan te weinig.

Gnocchi chorizo

Gnocchi ovenschotel met chorizo

Als je gnocchi in een ovenschotel wilt gebruiken, moet je het wel eerst gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vervolgens bakje in een droge koekenpan de chorizo. Voeg daarna de ui, knoflook en cherrytomaatjes toe. Samen met de cherrytomaatjes uit de blik vormt dit de basis van de saus. Als deze klaar is voeg je de gnocchi toe en kan alles in de ovenschaal.

Ik vind het heel lekker om er nog mozarella op te leggen. Als deze gesmolten is, dan is de gnocchi ovenschotel klaar!

Heb je zin in meer gerechten met gnocchi? Op OMF vind je er genoeg met vlees, vis of vega opties.

gnocchi met chorizo
gnocchi uit de oven
3.78 van 62 stemmen

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi
  • 200 gr chorizo – in plakjes
  • 400 gr cherrytomaatjes uit blik
  • 2 tenen knoflook – fijngehakt
  • 1 ui – gesnipperd
  • 1 bol mozzarella
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm ondertussen een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de plakjes chorizo tot de worst vet begint los te laten.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe de cherrytomaatjes in de pan en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal goed in.
  • Schep de gnocchi door de chorizo-/tomatensaus en schep vervolgens alles in de ingevette ovenschaal.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over het gerecht in de ovenschaal. Schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven of tot de mozzarella is gesmolten.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Collectie: Gnocchi, Ovenschotels

Join the Conversation

  1. Judith says:

    Dat handje op de foto bij de kaasrasp :-)

    Ziet er heerlijk uit, ga ‘t eens proberen met Sucuk!

    En ben nog steeds heeel blij met de foto’s bij de printable van het recept, thnx!

    1. Yes, fijn! :)

  2. Marloes says:

    Dit lijkt me heerlijk, ik ga het zeker een keer maken!

  3. Heerlijk, was precies op zoek naar een recept als deze!! Ga hem vanavond meteen maken.

  4. Anne-Marie says:

    Wow, dit lijkt mij heerlijk! Ook lekker comfort herfstfood ofzo. Maarre: cherrytomaatjes uit blik? Nog nooit van gehoord en gezien, haha. Gewoon bij elke supermarkt?

    1. In ieder geval bij Albert Heijn, van het merk Mutti.

  5. Wat een goed idee! Waar kan je cherrytomaatjes in blik vinden?

    1. In het Italiaanse schap van Albert Heijn sowieso! Van het merk Mutti :)

  6. Laurien says:

    Kun je dit ook maken met verse cherry tomaatjes?

    1. Tuurlijk :) Misschien moet je dan wel wat passata toevoegen omdat verse tomaatjes toch wat droger zijn dan uit blik.

  7. rosie says:

    Dit was zooo lekker! De schaal was veel te snel leeg ;)

  8. Narska says:

    Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt. Met zelfgemaakte gnocchi (recept uit ‘Reishonger’). Heerlijk, wel machtig. Volgende keer iets kleinere portie nemen. Zeker voor de herhaling vatbaar!

    1. Wat tof dat je ook zelf de gnocchi hebt gemaakt. Dat maakt het nog lekkerder! :D

  9. Christianne says:

    Dit recept voor de zoveelste keer gemaakt vanavond. Blijft mijn favoriet om gnocchi te bereiden! Zelf gooi ik er altijd een paprika bij en wat extra cherry tomaatjes.

  10. Gertjan says:

    Heerlijk recept, geeft veel meer inhoud dan vele andere recepten met gnocchi. Bliktomaatjes zouden ook vervangen kunnen worden door verse cherrytomaten

  11. Nog nooit gnocci gegeten maar wel heel benieuwd naar dus de eerste keer ging dit recept worden. Verse gnocci van de AH meegenomen en gisterenavond gemaakt. De saus was zeer smakelijk maar wat waren die gnocci een aparte gewaarwording in je mond een beetje kleffe bal. Ik kan nou niet zeggen dat we dat smakelijk vonden. Heb ook geen idee of dat zo zou moeten zijn of dat ik wat verkeerd heb gedaan. De saus was in ieder geval zeer smakelijk. Ik weet niet of we dit nog een keer gaan maken ;-)

    1. Haha, gnocchi is inderdaad een beetje kleverig. Ik zie het zelf altijd als een combinatie tussen pasta en aardappelpuree. Zelf maken is wel lekkerder moet ik zeggen, minder elastisch en juist heel zacht. Hier staat mijn recept voor zelfgemaakte gnocchi: https://www.ohmyfoodness.nl/omf-filmt/zelfgemaakte-gnocchi-met-saffraan-en-bacon/

      1. Oh dat klopt dus wel hihi.
        Nou ja in ieder geval bedankt voor je berichtje misschien toch nog eens proberen :-)

    2. Evelien says:

      Ik herken dit! Mijn kinderen waarderen het meer als ik de gnocchi opbak, maar ben toch stiekem ook heel benieuwd naar dit recept!

  12. Anja van Klompenburg says:

    Mm ziet er lekker uit!!
    Kan het okm vegetarisch klaar gemaakt worden, met iets anders in de plaats van de chorizo? Dan ga ik het zeker maken!

    1. Natuurlijk kan dat, maar dan moet je wel een beetje creatief zijn want de chorizo voegt veel smaak aan het gerecht toe. Je kunt eventueel een vleesvervanger gebruiken maar voeg dan zeker wat (meer) specerijen aan het gerecht toe.

  13. Maarten says:

    Lekker! Alleen: is er een manier om te zorgen dat het geheel minder ‘nat’ is?
    Uit de worst, tomaten én mozarella komt nogal wat vocht dus het drijft nog net niet in mijn ovenschaal…

    1. Hmm, ik had daar zelf niet zoveel last van zoals je op de foto’s kunt zien. Maar je zou kunnen proberen om de gnocchi er ongekookt bij te doen zodat de gnocchi het vocht op kan nemen. Of serveer er een lekker broodje bij om in het vocht te dippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close