Video: Speculoos-Havermoutkoekjes (zonder oven)

Wooohooo, we gaan weer koekjes bakken! En de Speculoos-Havermoutkoekjes die ik je nu ga laten zien zijn he-le-maal de bom. Geloof je me als ik je vertel dat je er hooguit 10 minuten werk aan hebt en dat ze niet in de oven hoeven? Deze koekjes laat je namelijk opstijven in de koelkast waardoor ze eigenlijk niet kunnen mislukken. En dat is fijn! Haal je overigens niet in je hoofd dat deze koekjes gezond zijn omdat je havermout gebruikt, want gezond zijn ze zeker niet. Het zijn echte bommen en na één koekje zit je vol, maar omdat ze zo lekker zijn moet je ze echt eens maken. Ik vond het recept via Pinterest op deze blog, het is bijzonder hoeveel er in Amerika met Speculoos, een relatief Nederlands product, wordt gedaan!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (16 stuks)

 • 80 gram ongezouten roomboter
 • 120 milliliter melk
 • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 200 gram Speculoos pasta
 • 1 theelepel vanille-aroma
 • 400 gram havermout

Check de video voor de werkwijze!

Speculoos-Havermoutkoekjes

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ze zijn inderdaad lekker simpel om te maken! Ik ga eens op zoek naar speculoospasta geloof ik!

 2. Sandra Lindeman says:

  Die koekjes zien er echt lekker uit! Krijg er spontaan honger van. Misschien moet ik het ook maar eens maken als het zo makkelijk is :-)

 3. Zien er heerlijk uit! Leuke video!

 4. Wowie, dit ziet er goed uit! Ik ga het binnenkort eens proberen, maar dan met pindakaas denk ik. Ik hou van knapperige koekjes, maar chewy koekjes kan ik tegenwoordig ook wel waarderen :D

 5. Angelique says:

  Deze zien er zeker lekker uit. Toch heb ik een vraag, kan ik de basterdsuiker ook voor honing of rijstsiroop vervangen

  1. Sabine Author says:

   Yes, moet kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close