Gegrilde Caesar Salad

Vorig jaar deelde ik hier op OMF al een recept voor gegrilde Romaine en ik weet nog hoe positief verrast ik was over de smaak van de gegrilde sla. Ik besloot het recept voor dit jaar iets verder uit te bouwen en maakte een gegrilde Caesar Salad. Daarvoor grilde ik een mini kropje Romaine sla op de barbecue en die topte ik af met alle ingrediënten die ik lekker vind aan een Caesar Salad.

Deze gegrilde Caesar Salad is een heel makkelijk bijgerecht en ook ideaal als je de barbecue toch al aanzet. Zorg ervoor dat je alle toppings in losse kommetjes hebt zodat je de sla alleen nog maar hoeft te grillen en daarna direct kunt aftoppen. Door de Romaine sla te grillen krijgt ‘ie een iets hartigere smaak, zonder dat per se de frisheid verdwijnt. Dat grillen kost je overigens echt maar een paar minuten. Wat je wil is dat je echt zo’n bruin grillstukje krijgt te zien, niet dat de sla verbrandt uiteraard.

Iedereen maakt een Caesar Salad op een andere manier, maar ik koos ervoor om de gegrilde sla af te toppen met een lekkere Caesar dressing met ansjovisjes erin, krokant gebakken pancetta, croutons die ik zelf maakte van een Italiaanse bol en uiteraard een flinke berg Parmezaanse kaas. Allemaal losjes geïnspireerd op dit recept voor Caesar Salad.

Gegrilde Caesar Salad

5 van 1 stem

Gegrilde Caesar Salad

Iedereen heeft wel eens een Caesar Salad gegeten. Deze gegrilde variant vind ik perfect voor de zomer en is heerlijk om te maken als je toch al van plan was om de barbecue aan te steken.
Porties2 personen (bijgerecht)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Ingrediënten

  • 1 kropje baby Romaine
  • 1 el olie
  • 4 plakjes pancetta
  • 20 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1/2 Italiaanse bol - in stukjes

Dressing:

  • 1,5 el mayonaise
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 ansjovisjes - fijngesneden
  • 1 teentje knoflook - gerperst
  • 1 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Halveer de Romaine sla en smeer de twee helften aan de binnenkant in met een beetje olie.
  • Leg de halve kropjes met de binnenkant naar beneden boven de kolen en grill ze een minuut of 2-3 tot ze grillstrepen vertonen.
  • Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan krokant en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
  • Bak de stukken Italiaanse bol in het achtergebleven bakvet van de pancetta rondom goudbruin en krokant.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Leg de kropjes gegrilde Romaine op een bord en strooi hier de pancetta, Parmezaan en croutons overheen.
  • Drizzle de Caesar dressing over de sla en serveer direct.
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bbq, bijgerecht, caesar dressing, caesar salad, gegrilde ceasar salad, gegrilde sla, groenten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde Caesar Salad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close