Gegrilde Caesar Salad
Iedereen heeft wel eens een Caesar Salad gegeten. Deze gegrilde variant vind ik perfect voor de zomer en is heerlijk om te maken als je toch al van plan was om de barbecue aan te steken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bbq, bijgerecht, caesar dressing, caesar salad, gegrilde ceasar salad, gegrilde sla, groenten
Servings: 2 personen (bijgerecht)
- 1 kropje baby Romaine
- 1 el olie
- 4 plakjes pancetta
- 20 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1/2 Italiaanse bol - in stukjes
Dressing:
- 1,5 el mayonaise
- sap van 1/2 citroen
- 2 ansjovisjes - fijngesneden
- 1 teentje knoflook - gerperst
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Halveer de Romaine sla en smeer de twee helften aan de binnenkant in met een beetje olie.
Leg de halve kropjes met de binnenkant naar beneden boven de kolen en grill ze een minuut of 2-3 tot ze grillstrepen vertonen.
Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan krokant en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
Bak de stukken Italiaanse bol in het achtergebleven bakvet van de pancetta rondom goudbruin en krokant.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Leg de kropjes gegrilde Romaine op een bord en strooi hier de pancetta, Parmezaan en croutons overheen.
Drizzle de Caesar dressing over de sla en serveer direct.