De week van OMF #8

Wát een week. Een week waarin die ‘spannende privé-afspraak’ waar ik het vorige week al over had centraal stond, maar ook een week waarin mijn stem het opgaf, ik weer fanatiek bezig was met sporten en waarin uiteraard ook gewoon gewerkt moest worden. Hoewel deze week al behoorlijk vol zat, wordt dit de komende weken alleen maar erger. Waarom dit zo is lees je in deze editie van De week van OMF!

Maandag

foto1*wallenalert* Na een beroerde nacht met veel hoesten en keelpijn stond ik alles behalve fris en fruitig op maandagochtend.

foto2Ik begon de dag dan ook maar met een ontbijtsmoothie: havermout, sojamelk, banaan en diepvries fruit.

foto3Zoals bijna iedere dag keek ik ook even naar de statistieken van gisteren. Weer een nieuw record voor OMF!

foto4Daarna aan het werk, foto’s bewerken, recepten uitwerken en andere artikelen schrijven.

foto5Voor het middaguur maakte ik ook alvast mijn eten voor ’s avonds klaar, aangezien ik het mee moest nemen naar het hotel. Ik maakte Bulgursalade met Halloumi waar jullie gisteren het recept al van hebben kunnen zien.

foto6Daarna weer verder met recepten uitwerken. Tussentijds keek ik de nieuwste aflevering van The Walking Dead.

Om 14.00 uur vertrok ik naar het hotel om een avonddienst te draaien. Om 23.30 uur was ik weer thuis. Tijd om naar bed te gaan.

Dinsdag

foto11Ondanks wederom een beroerde nacht – ik bleef maar hoesten en kon niet goed slikken – ging ik er om 07.15 uur tegelijk met Tim uit. Ik moest dinsdag naar Amsterdam en wilde voor die tijd graag nog wat artikelen afmaken. Ik begon met het bijwerken van het receptenoverzicht, een van de minst leuke klusjes maar wel altijd de moeite waard achteraf.

foto7Woah, wat wordt mijn haar alweer lang.

foto8Rond 11.00 uur stapte ik in de auto in de richting van Amsterdam voor een afspraak. En die was hartstikke gezellig en waardevol! Face to face afspreken met PR bureaus is altijd zo fijn.

foto9Daarna weer gauw naar huis, om 15.00 uur had ik een telefonische afspraak. Althans, die zou ik hebben om 15.00 uur. Blijkbaar gold dit niet voor allebei de partijen, jammer. Aan de slag met het avondeten dan maar, groenten roosteren voor op de healthy pizza. Hmm.

foto10En ’s avonds de sportkleding weer aan, ik had een tryout CrossFit. Zó leuk en heerlijk zwaar. Ik heb me na afloop van de les direct ingeschreven dus vanaf nu CrossFit ik twee keer in de week en kickboks ik een keer per week. Daarnaast wil ik nog één keer hardlopen om te trainen voor de IJsselloop in april. Genoeg beweging dacht ik zo!

Voor degenen die geen idee hebben wat CrossFit is, zie bovenstaand Instagram filmpje die ik maakte tijdens een workout van mijn mister. Het idee van CrossFit is zoveel mogelijk herhalingen (in dit geval is één herhaling 3x omhoog in de touwen, 10 boxjumps en 10x de bal op je schouder leggen) in een x aantal minuten doen. Iedere training is anders en iedere keer train je andere spieren. Mijn tryout bestond bijvoorbeeld uit zoveel mogelijk herhalingen van 10x burpees, 10x push press en 10x boxjumps in 8 minuten.

Woensdag

foto12Ik stond woensdag weer om 07.15 uur op, ontbeet, maakte de boodschappenlijst en ging direct boodschappen doen. De supermarkt opent om 08.30 uur, ik was er stipt om die tijd. Tijd was woensdag namelijk erg schaars.

foto13Na het inruimen van de boodschappen beantwoordde ik nog snel wat mails en werkte ik de Wat stond er op tafel en De week van OMF vast bij. Om 10.00 uur zat ik alweer in de auto om Tim op te halen, op naar onze ‘spannende privé afspraak’ waar ik jullie al over aan het opjutten was vorige week ;-) We gingen een huis bezichtigen! Na ruim 3,5 jaar in een bovenwoning te hebben gewoond zijn we toe aan een, zoals wij het noemen, grote-mensen-huis. We willen een tuin, ik heb een aparte ruimte nodig als kantoor en als we ons gezin willen uitbreiden, willen we daar in ieder geval de ruimte voor hebben. Het huis dat we hebben bekeken heeft vier slaapkamers, een tuin, superruime woonkamer met open keuken en ligt in een geweldige (kindvriendelijke) wijk. Jep, we waren aan de hand van de foto’s en het huis van buiten al verliefd en nu helemaal! We hebben dan ook besloten het te gaan doen *happydance*.

Het had woensdag wel nogal wat voeten in de aarde. Om 10.00 uur haalde ik Tim op, om 11.00 uur reden we weer weg van het huis. Vervolgens Tim weer naar zijn werk brengen en ik naar mijn ouders om ze vluchtig te vertellen hoe het was, daarna als de wiedeweerga naar het Belastingkantoor en de bank om wat dingen te vragen. Uiteindelijk was ik om 12.30 uur thuis en moest ik nog documenten bij elkaar zoeken, lunchen en mijn avondeten klaarmaken. Oef. Om 14.00 uur zat ik in de auto om te gaan werken, wát een dag… Ik was om 23.45 uur weer thuis.

Donderdag

foto15Nog steeds een zere keel, spanning vanwege het huis… Ik weet het niet maar ik kon me donderdag niet zo goed focussen. Artikelen typen stelde ik dus een paar uurtjes uit, ik ging aan de slag met het uitmesten en bijwerken van de administratie. Altijd een bijzonder fijn klusje, not.

foto14Inmiddels had ik alle benodigde documenten voor de huur van het nieuwe huis binnen en dus reed ik op en neer naar de woningbouwvereniging om alles in te leveren. En toen begon het wachten, obsessief de telefoon in de gaten houden en de mail refreshen. In de tussentijd ging ik maar als een idioot alles opruimen in huis.

foto16Deze megamok was mijn beste vriend. Gevuld met thee en een flinke schep honing.

foto17Lunchtime! Meergranentoast met avocado, zachtgekookt eitje en peper en zout.

foto18Verder met opruimen. Kasten, kisten… niets was te gek. Bezigheidstherapie.

foto19Gelukkig had ik wel leuk gezelschap!

’s Avonds zonder bericht over het huis naar bed, omg.

Vrijdag

De wekker ging om 05.45 uur voor een ochtenddienst. Vanwege de nervositeit was het een lange dag kan ik je vertellen. Kwam ook nog eens bij dat er tóch nog het een en ander geregeld moest worden voor de huisaanvraag dus ook dat bracht de nodige stress met zich mee. Ik zal jullie de details besparen. Om 15.00 uur was ik klaar met werken maar moest ik nog een meeting in. Om 16.30 uur waren we uiteindelijk klaar.

foto20Maar toen kwam íe… het bericht waar we op zaten te wachten: WE HEBBEN EM!! Jaaaaa, wij gaan verhuizen! En snel ook, eind deze week krijgen we zeer waarschijnlijk de sleutel al en kunnen we aan de slag. Het heugelijke nieuws moest uiteraard gevierd worden met taart, sorry Weight Watchers.

De rest van de avond waren we euforisch en rustten we uit van lange, drukke dagen en spanning.

Zaterdag

foto21Zaterdag stonden we nog steeds te stuiteren, het is maargoed dat we nog moesten sporten. Een uurtje kickboks en een uur CrossFit voor mij!

foto22En ik deed die CrossFit training nog niet eens zo slecht, gezien ik er al een uur (intensief) kickboksen op had zitten. Drie herhalingen van 5 Deadlifts, 10 Ring Rows en 15 Wall-balls in 6.10 minuten.

foto23Inmiddels was het alweer 12.30 uur. Op de naar huis, douchen, omkleden, naar de markt en naar mijn ouders om samen met hun een nieuwe vloer voor het huis uit te zoeken. Omdat we zo snel de sleutel al krijgen moet er ook snel actie worden ondernomen, vandaar dus. Bij de eerste winkel was het gelijk al raak, bijzonder fijn. We kozen voor een (donker) taupekleurige vloer. Het laminaat, de ondervloer en de plinten worden donderdag 6 maart bezorgd. In het weekend gaan we leggen, whii!

Om 16.00 uur waren we uiteindelijk thuis. Even wat administratieve dingen, verhuisdozen van mijn ouders meegenomen dus die weggezet. Daarna kroop ik achter de computer om alvast aan de slag te gaan met dit artikel. Ik zal de komende weken hard moeten werken om jullie te blijven voorzien van nieuwe artikelen! Naast het verhuizen (en het goed opleveren van dit huis) moet ik namelijk ook gewoon drie diensten in het hotel blijven draaien. Dat wordt bikkelen!

foto25’s Avonds maakte ik een beginnetje in dit boek, zoveel goeds over gehoord!

foto26Daarna Weet ik veel kijken. Ik vond dat vorig jaar best een leuke show en ook deze eerste aflevering vond ik vermakelijk. Na dit programma gingen we naar bed, het was een lange en productieve dag.

Zondag

foto27Hoewel we de wekker niet hadden gezet, werden we al op tijd wakker. Er stond veel op de planning! We begonnen de dag in ieder geval met ei-banaan pannenkoeken. Lekker en gezond.

foto28En toen begon de hele heisa: opruimen en alvast het een en ander inpakken. Een paar uur lang waren we bezig met vooral veel chaos creëeren, om hier vervolgens weer wat orde in aan te brengen. Maar we hebben al aardig wat kunnen doen! Een stuk of 8-9 dozen staan inmiddels ingepakt.

foto29Ook pakte ik mijn kookboeken al in, wat een leegte op de kast… Ze krijgen straks een mooi plekje in mijn kantoor (jaaaa, eindelijk heb ik een aparte kamer voor OMF om te werken!) en een aantal komen in de keuken te staan.

foto24Rond een uur of 13.00 uur vertrokken we naar Ikea om inspiratie op te doen, meubels uit te zoeken en vast wat kleine dingetjes mee te nemen. Inmiddels hebben we een goed beeld van wat we willen hebben. Als de muren zijn geverfd en de vloer eenmaal ligt gaan we alles ophalen.

Eenmaal thuis moest ik aan de slag met het eten omdat dit even de tijd nodig had en eigenlijk wilde ik na zo’n dag doorstomen even helemaal niets meer doen. Dat zat er gisteren helaas even niet in. Met de drukte in het vooruitzicht kon ik beter voor OMF aan de slag en dat heb ik dan ook gedaan. Foto’s bewerken, artikeltjes typen, een planning maken etc.

Wat een week! Voor ons enorm zenuwslopend maar achteraf gelukkig ook héél productief. De euforie heerst nog steeds enorm en we zijn zo ontzettend blij met ons nieuwe huis. Als alles goed loopt krijgen we eind deze week de sleutel. Het is de bedoeling om dan direct aankomend weekend te gaan sauzen. Spanneeeend!

Fijne (werk/vakantie)week iedereen!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat leuk allemaal!

 2. Simone says:

  Wat leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe huis en succes met de verhuizing!

 3. Hannah says:

  Wat gaaf dat jullie een nieuw plekje hebben gevonden! Gefeliciteerd & heel veel succes met alle drukte de komende tijd!

 4. Joyce says:

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

  Maar wauw! Die taart? Wat is het? Hoe maak ik het of waar haal ik het?

  1. Sabine Author says:

   Haha! Deze is van Multivlaai. Een chocoladetaart met rode vruchten. Zal er (eenmaal in het nieuwe huis) ook eens zelf mee aan de slag gaan. Zo lekker!

 5. Susann says:

  Gefeliciteerd met jullie hui! Echt super leuk! Het leukste deel komt nu: inrichten! Tenminste, dat vind ik haha.

 6. Congratulations! Zo leuk.

 7. Annebelle says:

  Wauw, wat snel allemaal! Gefeliciteerd!

 8. Diana says:

  gefeliciteerd! Verhuizen is altijd weer spannend. Hartstikke leuk voor jullie!

 9. Corina says:

  Gefeliciteerd met jullie neiuwe huis. Verhuizen is een hel (vind ik) maar “je krijgt er wel veel voor terug”. Succes en veel plezier!

 10. Laura says:

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

 11. Con leche says:

  Gefeliciteerd met jullie huis, echt super tof! Leuk om nu lekker na te gaan denken over de inrichting e.d. :) Wel druk, maar het vast allemaal waard. Succes, maar ook plezier, met deze drukke week!

 12. Christa says:

  Gefeliciteerd!! Wat fijn voor jullie en ook lekker dat je er al zo snel in kunt (is voor nu even stressen maar dan heb je het ook maar achter de rug, vind ik altijd!). Succes met alle hectiek de komende weken en ook heel veel plezier natuurlijk! :)

 13. Mirjam says:

  Allereerst gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. Erg leuk om allemaal nieuwe dingen uit te zoeken voor je nieuwe huis en daarna inrichten. Veel plezier!!!

 14. Simone says:

  Wauw wat een week inderdaad. Gefeliciteerd met jullie huisje, ben heel benieuwd hoe het eruit ziet / gaat zien!

 15. Hester says:

  Gefeliciteeeeerd! Superleuk voor jullie en je dagen klinken in elk geval productief!

 16. Roxanne says:

  HOERA, gefeliciteeeeeeeeeeeeerd! Veel plezier en succes! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close