Custardtoast met rood fruit

Ik ga wel lekker op die TikTok-trends de laatste tijd! En dat terwijl ik zelf niet eens heel actief ben op TikTok, haha. Het fijne van de populaire recepten op dat platform is dat ze allemaal zo lekker foolproof en snel klaar zijn. En daar is toch iedereen fan van? Speciaal voor Moederdag morgen ging ik aan de slag met zo’n supersnel recept en laat die nou perfect zijn voor het ontbijt. Deze custardtoast met rood fruit maak je klaar in de oven of Airfryer. Simpel, snel en tóch origineel.

De custard voor deze toast maak je met Griekse yoghurt. Mocht je dat lekker vinden dan zou je natuurlijk Griekse yoghurt met een smaakje kunnen kiezen. Zorg er wel voor dat je geen mix tussen Griekse yoghurt en kwark neemt (zoals bijv. Optimel); dan loop je namelijk het risico dat de custard niet stevig wordt. Logisch ook wel als je het product los bekijkt: de mix van kwark/yoghurt is een stuk dunner dan Griekse yoghurt alleen. Je kunt er beter voor kiezen om naturel Griekse yoghurt te nemen en daar zelf een smaakje aan toe te voegen.

Ik koos er zelf voor om de custardtoast met dikke plakken brioche te maken, maar mocht je dit lekkerder vinden dan kun je uiteraard ook ander brood gebruiken.

In mijn recept heb ik de custardtoast in de oven bereid. Wil je dit liever in de Airfryer doen, dan heeft de toast zo’n 3-4 minuten op 180 graden nodig.

Deze TikTok-recepten probeerde ik al eerder:

Custardtoast met rood fruit

No ratings yet

Custardtoast met rood fruit

Als je op zoek bent naar een makkelijk en anders-dan-anders Moederdagontbijt, is deze custardtoast wellicht een leuk idee. Gemaakt van heerlijk briochebrood en opgefleurd met rood fruit.
Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Hoelang te bewaren Direct opeten

Ingrediënten

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 3 el honing
  • 4 dikke plakken brioche
  • vers rood fruit
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven (of Airfryer) voor op 180℃ hetelucht.
  • Klop de Griekse yoghurt met het ei en de honing op.
  • Duw de brioche in het midden van de plakken brood in zodat je een kommetje krijgt. Schenk hier het custardpapje in.
  • Verdeel rood fruit naar smaak over de brioche en bak de custardtoast 8-10 minuten in de oven.
  • Laat de toast iets afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: brioche, custardtoast, moederdag, ontbijt, rood fruit, vanillecustard

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Custardtoast met rood fruit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close