Zwarte pepernoedels met biefstuk en broccoli

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik dol ben op Aziatische recepten en dan bij voorkeur recepten met (wok)noedels. Wist je dat één van de allereerste artikelen ooit op Ohmyfoodness een review van de roerbaknoedels van Maggi was? Oh how far we’ve come sindsdien – heerlijk! Inmiddels maken we alles gewoon lekker zelf en deze zwarte pepernoedels met biefstuk en broccoli zijn favoriet.

Noedels met biefstuk

Met noedelrecepten kun je natuurlijk naar hartelust variëren. Zo maakte ik ze nu met biefstuk en broccoli maar in plaats van noedels met broccoli zou je prima andere ingrediënten voor kunnen pakken. Als je biefstuk te duur vind kun je de noedels ook maken met biefstukreepjes, die zijn vaak iets goedkoper.

Ben je helemaal niet van de biefstuk of het rundvlees dan vind ik voor dit specifieke recept varkenshaas ook een goed alternatief. Budgettechnisch is dat misschien ook weer interessant.

Welke noedels gebruik je?
Ook met het soort noedels kun je variëren. In dit artikel lees je alles over noedels en vertel ik je ook direct meer over een aantal soorten die er zijn. 

Voor deze noedels met biefstuk heb ik gebruik gemaakt van eiernoedels. Die zijn vaak wat steviger en in combinatie met grove ingrediënten zoals hier de broccoli en de biefstuk, vind ik dat erg lekker. Je zou echter ook ‘woknoodles’ van bijvoorbeeld Conimex kunnen gebruiken, stevige rijstnoedels of udon- of sobanoodles.

Wat je in ieder geval niet wilt is rijstnoedels. Rijstnoedels hebben de eigenschap om vloeistoffen helemaal op te zuigen en hoewel dat voor sommige gerechten ontzettend lekker is, wil je met dit noedelrecept die zwarte pepersaus wel echt om de noedels hebben in plaats van er in.

Meer groenten toevoegen

Ik krijg de vraag bij vrijwel ieder recept dat ik schrijf: is het ook mogelijk om meer groenten toe te voegen? En zoals bij iedere recept geldt ook hier: ja, dat kan zeker.

Biefstuk en broccoli zijn voor mij een gouden match maar als je meer groenten wilt eten dan zijn paprika en paksoi ook een bijzonder goede toevoeging aan dit noedel recept. Of in reepjes gesneden shiitake, heerlijk.

woknoedels recept

Zwarte pepersaus

Zwarte pepersaus is iets dat je voorheen alleen tegenkwam in wokrestaurants, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken.

De zwarte pepersaus die ik voor deze noedels maakte, maakte ik al eerder voor de zwarte peperkip.

In plaats van de twee theelepels zwarte peper die ik in het recept met de kip gebruikte, heb ik voor deze noedels met zwarte pepersaus slechts één theelepel gebruikt. Hierdoor smaakte het gerecht licht scherp, maar was het voor de kinderen ook nog prima te doen. Ook fijn als je met een gezin aan tafel zit natuurlijk.

Over zwarte peper gesproken: ik heb zelf altijd een zwarte pepermolen maar ik heb ook een potje met fijngemalen zwarte peper in mijn kruidenlade staan. Die laatste gebruik ik voor dit recept.

noedels met biefstuk

Andere recepten voor woknoedels

Ben je net zo dol op noedels als ik, dan vind je onderstaande recepten waarschijnlijk ook erg lekker!

Houd er rekening mee dat je de meeste noedelrecepten niet echt van te voren klaar kunt maken. Noedels hebben toch de neiging om saus in zich op te nemen waardoor het gerecht altijd een stukje droger wordt als je het weer wilt opwarmen.

Opwarmen kan echt wel hoor, je ziet mij dat immers regelmatig ook doen als je mijn eetoverzicht wekelijks lees. Ik raad je aan om tijdens het opwarmen van deze noedels een scheutje water aan het gerecht toe te voegen of eventueel nog een lepel sojasaus. Je zult zien dat het gerecht dan vanzelf weer smeuïg wordt.

Tot slot, mocht je deze zwarte pepernoedels met biefstuk en broccoli maken: laat dan een reactie achter en geef het recept een beoordeling door middel van sterren! Ik vind het altijd erg leuk om iets te horen van jullie, dan heb ik toch iets minder het gevoel dat ik alleen aan het ‘zenden’ ben, en doe mijn best om op alles en iedereen te reageren. Je mag me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via Instagram.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

zwarte pepersaus noedels
4 van 3 stemmen

Zwarte pepernoedels met biefstuk en broccoli

Als je net zo dol bent op noedels als ik, dan vind je deze woknoedels met zwarte pepersaus, biefstuk en broccoli vast ook heel erg lekker. Super simpel om te maken en met de ingrediënten kun je naar hartenlust variëren.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct opeten.

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk – in reepjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 el maizena
  • 1 el rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stronk broccoli – in roosjes
  • 250 g dikke eiernoedels

Zwarte pepersaus

  • 5 el honing
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 el sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 3 el oestersaus
  • 1 tl vissaus

Instructies

  • Doe de reepjes biefstuk samen met de sojasaus, maizena, rijstazijn en knoflook in een kom en schep het geheel even goed om. Laat kort marineren.
  • Kook de broccoliroosjes 10-14 minuten in een pan met ruim water gaar en bereid de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een lepel olie in een wok en wok hierin de biefstukreepjes 2 minuten op hoog vuur. Voeg de broccoli en gekookte eiernoedels toe.
  • Roer alle ingrediënten voor de zwarte pepersaus door elkaar en schenk deze bij de noedels in de pan. Schep alles nog een keer goed om en serveer de noedels direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: makkelijke maaltijd, noedelrecept, noedels met biefstuk, noedels met broccoli, woknoedels, zwarte pepersaus

Voedingswaarden indicatie (per persoon/portie)

Calorieën: 757kcal | Koolhydraten: 93g | Eiwitten: 43g | Vet: 23g | Verzadigde vetten: 9g | Vezels: 4g | Suiker: 5g

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close