Chai Latte met chocolade

De Chai Latte kennen we allemaal van de Starbucks maar deze Chai Latte met chocolade vormt daar een leuke twist op. Onwijs makkelijk om te maken overigens, je hebt alleen een lekkere kruidenmix voor het drankje nodig. Maar daar vertel ik je zo alles over!

Haal in ieder geval maar vast je favoriete (plantaardige) melk in huis, wat honing en cacaopoeder, dan kom je al een heel eind.

Chai latte met chocolade

Chai Latte maken

Chai Latte maken is iets dat veel mensen thuis willen kunnen. Het kan ook, maar de zoektocht naar de juiste smaakverhouding of het juiste product is altijd lastig.

Ook hier thuis hebben we regelmatig geprobeerd om in de buurt te komen van de Chai Latte van Starbucks, maar tot zover hebben we nog niet echt goede resultaten geboekt.

Hoe dan ook, deze Chai Latte maken is een fluitje van een cent. Je hebt er een handjevol ingrediënten voor nodig en mede dankzij de chocolade wordt het drankje extra lekker. Perfect voor druilerige, koude dagen die we momenteel nog maar al te vaak zijn.

Ik topte mijn latte af met een flinke toef slagroom, maar die zou je ook prima achterwege kunnen laten natuurlijk.

Ben je nou verkouden en kun je wel wat pit gebruiken, voeg dan een extra lepeltje gemberpoeder aan de chai toe voor een extra kick. Ook zou je wat fijngemalen kruidnagel aan het drankje kunnen toevoegen.

Chai latte met chocolade

Chai Latte poeder

Tot een aantal jaar geleden was Chai Latte poeder echt makkelijk verkrijgbaar, maar tegenwoordig kom je het helaas niet meer tegen in alle winkels. Daar komt ook nog eens bij dat ik lang niet iedere Chai Latte poeder lekker vindt.

Meestal vind ik ze te sterk, te kruidig en té overheersend. Het mag allemaal wel iets zoeter van mij.

Toen ik laatst bij Xenos was stuitte ik Drink me Chai Latte Vanille en die besloot ik mee naar huis te nemen. PERFECT vind ik hem! Ik was al dol op de Drink me Chai Spiced Latte, maar juist die vanille voegt het smaakje toe waar ik zo dol op ben. Toppertje dus, hoewel ‘ie helaas wel prijzig is geworden.

Voor de mensen die er een veganistische levensstijl op nahouden: Drink me heeft ook een vegan variant voor Chai Latte; deze heeft een groene koker.

Enfin, voor mijn Chai Latte met chocolade kun je in principe iedere Chai Latte poeder gebruik die jij lekker vindt. Had je er toevallig al eentje gevonden die je favoriet is: top, lekker gebruiken!

Kun je nou nérgens de poedervariant vinden, dan kun je dit recept ook maken met een theezakje voor Chai Tea. Laat het zakje in de warme melk trekken en voeg eventueel een beetje vanille-aroma toe voor een wat mildere, zoete smaak.

En denk je nu yugh, ik ben helemaal geen fan van Chai dan ben ik lichtelijk verbaast dat je dit nog lees (haha), maar gelukkig heb ik dan ook andere lekkere suggesties voor je. Wat denk je bijvoorbeeld van:

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chai latte recept
No ratings yet

Chai Latte met chocolade

De Chai latte is bekend geworden door Starbucks en ik geloof dat iedereen het drankje wel eens heeft gehad. Ik maakt een iets andere variant en voegde cacaopoeder en een beetje honing toe. Alsnog heerlijk kruidig maar dan met een twist.
Porties1 glas
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Hoelang te bewaren direct opdrinken

Benodigdheden

  • melkopschuimer

Ingrediënten

  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 1 zakje Chai tea
  • of
  • 3 tl Chai latte poeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl honing

Instructies

  • Doe de melk in een steelpannetje en verwarm dit. Schuim de melk eventueel op als je dat lekker vindt.
  • Laat de Chai tea in de warme melk trekken en voeg daar de cacaopoeder aan toe als je een theezakje gebruik of los de Chai latte poeder samen met de cacaopoeder op in de warme melk.
  • Roer de honing door de Chai latte en serveer 'm direct.
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chai latte, chocolademelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close