Dit broccoli recept met biefstuk in knoflook-sojasaus is er eentje waar je heel blij van gaat worden. Het is de perfecte makkelijke maaltijd voor de doordeweekse dag en alsnog een smaakbómmetje.
Die woksaus komt niet zomaar uit de lucht vallen, die heb ik gepikt van mijn recept voor Koreaanse kip in knoflook-sojasaus. Tijdens de allereerste keer proeven was ik zó verzot op die saus dat ik dacht: hier moet ik meer mee. Dit moet in een volledige maaltijd. Dit moet een woksaus worden!
En hier heb je dan dus het resultaat. Een lekker broccoli gerecht met biefstuk, een knaller van een saus én doperwtjes voor de extra groenten inname. De meeste ingrediënten gaan in de saus zitten trouwens en waarschijnlijk heb je het meeste daarvoor al in huis. Winning!
P.S: bij voorbaat al weg van de combinatie biefstuk en broccoli, dan wil je deze beef & broccoli ook écht proberen.
Broccoli wokken
Broccoli is een ondergewaardeerde groente als je het mij vraagt. Je kunt er zó veel kanten mee op! Koken is hetgeen de meeste mensen doen, maar broccoli uit de oven is ook top als je het mij vraagt. Wel oppassen dat je het niet te ver laat gaan zodat het bitter gaat smaken.
Maar broccoli wokken is dus óók een optie. Je kunt dat op twee manieren aanpakken: of je neemt wat langer de tijd en gaart de broccoli volledig in de wok. Afhankelijk van het formaat waarin je de roosjes snijdt, heeft de groente zo’n 15 minuten nodig om te garen.
Wok de broccoli eerst op hoog vuur ongeveer 5 minuten en voeg dan de woksaus toe. Laat zachtjes pruttelen tot de broccoli zachter is geworden.
Een snellere manier is om de broccoli eerst even 4/5 minuten voor te koken en dan toe te voegen aan het gerecht in de wokpan.
Broccoli gerecht met biefstuk
Ik ben dol op de combinatie broccoli en biefstuk, het is net zo’n combinatie als champignons en kip voor mij: werkt altijd! Dit broccoli gerecht met biefstuk is een echte wokschotel, een makkelijke maaltijd waar je maar weinig tijd aan kwijt bent. Perfect dus om op tafel te zetten als je niet zoveel tijd meer kwijt wil zijn aan het koken.
Maar denk je hmm, ik heb meer zin in een ander broccoli gerecht, dan vind je deze suggesties wellicht ook lekker!
- Ovenschotel met kip & champignons
- Citroenspaghetti met broccoli & knoflookgarnalen
- Quiche met prei, broccoli en spekjes
- Zwarte pepernoedels met biefstuk & broccoli
- Crispy pasta met broccoli
- Gebakken bloemkool en broccoli salade met zalm en honing mosterd
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Broccoli met biefstuk in knoflook-sojasaus
Ingrediënten
Knoflook-sojasaus
- 3 teentjes knoflook – geraspt
- 1 cm gember – geraspt
- 75 g honing
- 50 ml sojasaus
- 3 el rijstazijn
- 2 el hoisin
- 1 el sesamolie
- 1/2 el maizena
En verder
- 400 g broccoli – in roosjes
- 200 g doperwtjes – diepvries
- 300 g biefstuk – in plakjes
Instructies
- Roer alle ingrediënten voor de knoflook-sojasaus door elkaar.
- Kook de broccoli en de doperwtjes 4 minuten voor en giet af.
- Verhit een lepel olie in een wok en wok hierin de biefstuk op hoog vuur voor 2 minuten. Voeg dan de voorgekookte groenten en de woksaus toe.
- Schep het geheel op hoog vuur nog 3-4 minuten om tot de broccoli helemaal gaar is.
- Serveer met gekookte rijst.