Blauwe/roze koeken met muisjes

Zoals jullie weten ben ik de afgelopen maanden druk geweest met de voorbereidingen van mijn zwangerschapsverlof. Alle video’s die gedurende de maanden oktober t/m februari online zijn (ge)komen zijn in juli en augustus al opgenomen en fun fact: het is vandaag 9 augustus dat ik dit artikel schrijf. Ik heb het recept voor deze blauwe/roze koeken met muisjes bewust ingepland in mijn uitgerekende week maar op het moment van schrijven heb ik natuurlijk nog geen idee of onze tweede jongen daadwerkelijk geboren gaat worden deze week of misschien zelfs al geboren is. Hoe dan ook, vandaag en aankomende vrijdag deel ik een recept voor een kraamsnack met je, een alternatief voor beschuit met muisjes. Vandaag is dat het recept voor blauwe/roze koeken met muisjes. Deze koeken zijn geïnspireerd op de roze koeken die je koopt in de winkel en smaken ook zo, ik heb ze enkel wat meer kraamweek-proof gemaakt. Geen baby op komst? Deze koeken zijn zonder gekleurde muisjes ook hartstikke lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Blauwe/roze koeken met muisjes

Blauwe/roze koeken met muisjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Blauwe/roze koeken met muisjes

5 van 1 stem

Blauwe/roze kraamkoeken met muisjes

Porties10 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr boter - op kamertemperatuur
  • 175 gr kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 el citroensap
  • 200 gr bloem
  • snufje zout
  • 200 gr poedersuiker
  • 2-3 el water
  • kleurstof
  • roze/blauwe muisjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in.
  • Klop de boter samen met de suiker romig en voeg de eieren en het citroensap toe. Klop dit tot een romig papje.
  • Voeg dan de bloem toe, samen met een snufje zout en spatel het geheel tot een egaal koekbeslag.
  • Schep de muffinvormpjes tot driekwart vol met het koekbeslag en bak de koeken in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Laat de koeken 5 minuten in de muffinvorm afkoelen en daarna volledig op een rooster.
  • Maak het gekleurde glazuur door het water samen met de kleurstof (begin met een klein beetje kleurstof en voeg meer toe tot je de gewenste kleur hebt gekregen) door de poedersuiker te roeren.
  • Dip de koeken met de bovenkant in het glazuur en laat het glazuur op kamertemperatuur uitharden.
  • Bestrooi de blauwe en roze koeken met gekleurde muisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close