Nog een tiramisu recept? Ja hoor, ondanks dat je er al heel wat vindt op Ohmyfoodness, kun je nooit genoeg tiramisu recepten in je repertoire hebben als je het mij vraagt.
Dit is wel een bijzondere op deze Fastfood Friday hoor. Ik combineerde voor dit recept namelijk tiramisu met een monchoutaart. Tiramonchou dus eigenlijk. En geloof mij: dat is me toch een partijtje lekker!
Machtig is het ook ja, maar dat hoort erbij.
Tiramonchou
Tiramonchou, die term kwam ik ooit een keertje tegen in de zoekmachines en van daaruit is het idee ontstaan om mijn favoriete monchoutaart recept te combineren met tiramisu.
Voor dit recept gebruik ik lange vingers zoals altijd in tiramisu, maar de mascarpone heb ik vervangen door monchou en in plaats van cacaopoeder en koffie te gebruiken, ging ik voor mijn favoriete blik vlaaifruit: kersen!
Oh en extra fijn: dit tiramisu recept is geheel zwanger- en kidsproof. Het bevat namelijk geen alcohol en/of rauwe eieren. Woohoo!
Tiramisu met kersen
Deze tiramisu met kersen is gruwelijk lekker en wat ik helemaal leuk vind aan een recept als deze: je brengt jezelf aan het twijfelen tijdens het eten.
Want eet je nu tiramisu of eet je een monchoutaart zonder krokante bodem? Dat is de hamvraag!
Als topping en middelste laag gebruikte ik een blik vlaaifruit, dat doe ik namelijk ook altijd voor mijn monchoutaart. Vlaaifruit is echter in meerdere varianten verkrijgbaar dus mocht je tiramisu met kersen niet zo’n succes vinden, dan kun je ook tiramisu met aardbei of met bosvruchten maken.
Oh en mocht je nou denken: ik wil helemáál iets anders, dan heb ik deze tiramisu recepten eventueel voor je in petto:
- Bounty Tiramisu
- Witte chocoladetiramisu met aardbeien
- Pindakaas & Chocoladetiramisu
- Limoncellotiramisu met verse aardbeien
- Oreo Tiramisu
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Monchou tiramisu
Benodigdheden
- schaal van 25×25 cm
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
- 400 g monchou – op kamertemperatuur
- 200 g Griekse yoghurt of kwark
- 150 g poedersuiker
- 1 el vanillearoma
- 200 g lange vingers
- 300 ml appelsappen
- 2 blikken vlaaifruit kersen
Instructies
- Doe de zachte monchou in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt, suiker en vanille-aroma aan toe.
- Klop het geheel tot een luchtig mengsel.
- Wentel de lange vingers door de appelsap en bekleed de bodem van de ovenschaal met lange vingers.
- Verdeel hier de helft van het monchoubeslag overheen, gevolgd door een blik vlaaifruit kersen.
- Leg bovenop het vlaaifruit weer een laagje lange vingers, de rest van het monchou beslag en tot slot de inhoud van het laatste blik vlaaifruit.
- Dek de schaal af en zet de tiramonchou minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.