Monchou tiramisu
De naam doet het al een beetje vermoeden, maar dit recept combineert het lekkere van een monchoutaart met een tiramisu recept. Extra bonus: het toetje is geheel zwanger- en kidsproof!
Voorbereidingstijd2 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Opstijven4 uur uur
Gang: nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kersen, kidsproof, monchou, monchoutaart, no bake, preggoproof, tiramisu, vlaaifruit, vlaaivulling, zwangerproof
Servings: 8 personen
schaal van 25x25 cm
elektrische (hand)mixer
- 400 g monchou - op kamertemperatuur
- 200 g Griekse yoghurt of kwark
- 150 g poedersuiker
- 1 el vanillearoma
- 200 g lange vingers
- 300 ml appelsappen
- 2 blikken vlaaifruit kersen
Doe de zachte monchou in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt, suiker en vanille-aroma aan toe.
Klop het geheel tot een luchtig mengsel.
Wentel de lange vingers door de appelsap en bekleed de bodem van de ovenschaal met lange vingers.
Verdeel hier de helft van het monchoubeslag overheen, gevolgd door een blik vlaaifruit kersen.
Leg bovenop het vlaaifruit weer een laagje lange vingers, de rest van het monchou beslag en tot slot de inhoud van het laatste blik vlaaifruit.
Dek de schaal af en zet de tiramonchou minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.