Heb je wel eens oliebol wentelteefjes gemaakt? Geloof mij als ik je zeg dat dit het perfécte recept is voor 1 januari.
Stel je voor: je komt een beetje brakkig uit je bed rollen, op tafel vind je nog een schaal met inmiddels slof geworden oliebollen en als je de koelkast opentrekt vind je er nog een pak melk en wat eieren. TOP, dan kun jij mooi aan de slag met het maken met wentelteefjes van oliebollen.
Zo gepiept, geloof mij. Zelfs met een lichte kater kun je dit maken.
Oliebollen wentelteefjes
Eigenlijk kun je overal wel wentelteefjes van maken. Zo maakte ik al eens wentelteefjes van suikerbrood, wentelteefjes van kerststol en deze wentelteefjes uit de oven met rood fruit was ook een groot succes voor het kerstontbijt.
Of wat denk je van hartige knoflook & Parmezaan wentelteefjes met hollandaise?
Oliebol wentelteefjes zijn óók heel erg lekker. Sterker nog, misschien zijn ze wel een kleine favoriet van mij! Als je oliebollen bewaart kunnen ze ietwat slof worden en hoewel je ze heel goed kunt opwarmen in de Airfryer of oven, is het óók erg lekker om er oliebollen wentelteefjes van te maken.
Bereid ze op dezelfde manier zoals je met ieder ander wentelteefje zou doen: met een flinke klont boter in de koekenpan. Bestrooi ze met poedersuiker vlak voor het serveren en yummm, je geniet gewoon weer opnieuw van je zelfgemaakte (of gekochte) oliebollen.
Op zoek naar nog meer lekkere wentelteefjes recepten? Wat denk je van deze!
- Wentelteefjes van de BBQ
- Kaneelwentelteefjes met witte chocolade & aardbeien
- Wentelteefjes van croissants met vanilleroom & aardbeien
- Wentelteefjes ovenschotel
- Wentelteefjes met Nutella & frambozen
Voor deze wentelteefjes van oliebollen kun je overigens ieder oliebollenrecept van Ohmyfoodness gebruiken. Behalve degene die gevuld zijn met room natuurlijk.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Oliebol wentelteefjes
Benodigdheden
- beslagkom en garde
- Koekenpan
Ingrediënten
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 1 tl kaneelpoeder
- 4 oliebollen – in plakken van 1 cm dik
- boter om in te bakken
Instructies
- Klop de melk, eieren en kaneelpoeder in een beslagkom los.
- Wentel de plakken oliebol door het beslag.
- Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de oliebol wentelteefjes aan weerskanten goudbruin.
- Serveer de wentelteefjes met poedersuiker.