16x de lekkerste Kerst nagerechten

In de afgelopen jaren hebben we al véél Kerst nagerechten met jullie gedeeld en ik snap het helemaal als daardoor keuzestress ontstaat.

De afgelopen weken hebben we iedere zaterdag inspiratie gedeeld voor de feestdagen. We trapten af met suggesties voor het kerstontbijt, vervolgden onze weg naar kerst hoofdgerechten, kerst voorgerechten en bijgerechten voor kerst. En vandaag is het dan eindelijk de beurt aan kersttoetjes!

In dit artikel heb ik mijn 16 favorieten met je gedeeld. Ok, van 16 verschillende Kerst nagerechten kan ik me nog steeds voorstellen dat er keuzestress ontstaat, maar het is beter dan heel het internet door te moeten ploeteren, toch?

Om het overzicht te bewaken heb ik alle nagerechten die met kerst gemaakt kunnen worden onderverdeeld in a. makkelijke desserts waar je weinig tijd aan kwijt bent en waar je ook niet al teveel ingrediënten voor nodig hebt en b. de wat uitgebreidere nagerechten voor Kerst waar je wat meer tijd voor moet uittrekken.

kerst nagerechten

Makkelijke kersttoetjes

De makkelijke kersttoetjes die je hieronder ziet zijn door iedereen wel te maken denk ik. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig maar belangrijker nog: met al deze Kerst nagerechten ben je zo klaar. Ok, de pavlova heeft wat tijd nodig om te drogen in de oven, maar veel moeite hoef je daarvoor niet te doen.

Deze makkelijke kersttoetjes vallen bij iedereen aan tafel in de smaak.

Blooming apples met ijs

Blooming apples met ijs

Als je graag een kerstdessert op tafel wil zetten met warm fruit, dan zijn deze blooming apples een aanrader. Wel een aanrader om ze te serveren met een bol ijs hoor, de warme appel en het koude ijs gaan namelijk perfect samen.

Extra lekker met karamelsaus!

Stoofpeertjes in bladerdeeg

Stoofperen in bladerdeeg

Veel mensen toveren tijdens de feestdagen stoofpeertjes op tafel als bijgerecht. Bewaar er een paar en wikkel ze in bladerdeeg voor een lekker kersttoetje. Ook dit kun je heel goed serveren met een bol ijs of verse vanillecustard.

Old school chocoladepuddinkjes met slagroom

Chocoladepudding met slagroom

Deze old school chocoladepudding doet me aan mijn opa denken, die at het altijd in van die plastic bakjes. Dit is een simpele zelfgemaakte variant. Eentje die bij iedere chocoladeliefhebber in de smaak gaat vallen.

Baileys sundae

Baileys Sundae

Zit je alleen met volwassenen aan tafel die wel van een drankje houden, dan is deze Baileys Sundae een aanrader. Heb je direct het afzakkertje te pakken!

Verse frambozentompouce

Verse frambozentompouce

Fruit doet het als dessert altijd goed na een uitgebreid diner. Hoe leuk is deze verse frambozentompouce. Niet lastig om te maken en het serveert automatisch feestelijk.

Chocoladepavlova met kersen

Chocoladepavlova met kersen

Bij de uitgebreide desserts vind je zometeen een aantal pavlova’s terug, maar deze chocoladepavlova met kersen is een simpele variant met slechts één laag meringue en heerlijke kersen-taartvulling.

Homemade Viënetta

Viënnetta

Viënnetta, wie kent het niet! Goud geld verdient het merk aan de verkoop van hun ijsstammen rond de feestdagen, maar met dit recept maak je hem lekker zelf.

champagne cheesecakepotjes

Champagne cheesecakepotjes

Een gouwe ouwe op Ohmyfoodness: deze champagne cheesecakepotjes komen ieder jaar weer terug en zijn nog altijd een hit bij velen van jullie. En dat snap ik! Simpel maar doeltreffend zijn ze.

Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Chocolademousse is altijd een goede afsluiter en iedereen vind het lekker. Dit recept is gemaakt met witte chocolade en afgetopt met karamelpopcorn. En neem van mij aan: dat is echt een hele lekkere smaakcombinatie!

Ook fijn: het zorgt voor een verrassingselement aan tafel. Want wie verwacht er nou popcorn bij het dessert?

mini apfelstrudel met vanillesaus

Mini apfelstrudel met vanillesaus

Een klassieker in een mini jasje: deze apfelstrudel stond enkele jaren geleden bij onszelf op tafel en viel erg in de smaak. De lekkere vanillesaus werd er herhaaldelijk bij gepakt.

Hoe meer saus hoe beter!

Uitgebreide Kerst nagerechten

Voel je je wat comfortabeler in de keuken, dan zijn deze uitgebreide Kerst nagerechten echt iets voor jou. Je moet er wat meer ingrediënten voor in huis halen en bovendien zul je er wat meer tijd voor moeten reserveren.

Het gaat bij deze kerst toetjes om spektakelstukken die je in het midden van de tafel kunt zetten en waar iedereen van kan snoepen.

pavlovataart met rood fruit

Pavlovataart met rood fruit

Een echte showstopper is toch wel deze pavlovataart. Bestaat uit meerdere lagen meringue met daartussen vanilleroom. Het rode fruit bovenop zorgt voor een extra fris tintje.

MeringueLayercakeMangoPassievrucht ST

Meringue layercake met witte chocoladeroom

Heb je toch liever wat andere smaken dan vanille en rood fruit, dan vind je deze meringue layercake met witte chocoladeroom wellicht ook lekker. Ook hier voegen we fruit aan toe, deze keer is het mango. Een tropische verrassing na het kerstdiner!

Buche de Noel

Tiramisu buche de Noel

Tiramisu is natuurlijk een publieksfavoriet maar wij goten hem in een feestelijk ‘buche de Noel’ jasje. Het is een soort tiramisu boomstam en die kun je perfect delen met jouw gasten.

kerst toetjes

Cheesecake ijstaart

Kun je niet kiezen tussen een taart of ijs, dan zit je met deze ijstaart he-le-maal goed! En als groot fan van cheesecakes moest deze cheesecake ijstaart wel in dit lijstje van kerstdesserts terugkomen, toch?

PeerPecanStrudel ST

Perenstrudel met lemoncurd & pecannoten

We deelden al mini apfelstrudel met je, maar mocht je het geheel toch wat grootser willen aanpakken, dan is deze perenstrudel met lemoncurd & pecannoten een erg leuke (en lekkere!) twist.

Stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs

Stoofperentaartjes met vanilleroom & kaneelijs

Tot slot nog een keer de stoofpeertjes, want als ze eenmaal in de winkel liggen dan moet je daar gebruik van maken – toch? Deze stoofperentaartjes met vanilleroom & kaneelijs zien er op zichzelf al feestelijk uit. Yum.

Kerst toetjes voorbereiden

Zoals ik bij alle voorgaande artikelen heb gedaan, som ik hieronder nog even alle bovengenoemde desserts voor je op en vertel ik erbij wat je eventueel al van tevoren kunt maken. Dit bespaart je natuurlijk weer tijd om de dag van het kerstdiner!

 • Blooming apples met ijs – ter plekke bereiden.
 • Stoofperen in bladerdeeg – de stoofpeertjes kun je al dagen van tevoren klaarmaken.
 • Chocoladepudding met slagroom – maak de pudding een dag van tevoren en voeg de slagroom vlak voor het serveren toe.
 • Baileys Sundae – ter plekke maken.
 • Verse frambozentompouce – bak alvast het bladerdeeg en bewaar dit luchtdicht buiten de koelkast. Maak de vanilleroom en bewaar deze goed verpakt in de koelkast.
 • Chocoladepavlova met kersen – maak de pavlova een dag van te voren. Bewaar luchtdicht en vooral vochtvrij(!) buiten de koelkast.
 • Viënnetta – kan in zijn geheel al dagen van tevoren worden gemaakt.
 • Champagne cheesecakepotjes – kan een dag van tevoren al gemaakt worden.
 • Witte chocolademousse met karamelpopcorn – maak alvast de chocolademousse en de popcorn, voeg alles voor het serveren samen.
 • Mini apfelstrudel met vanillesaus – maak de vanillesaus alvast klaar en bewaar deze in de koelkast
 • Pavlovataart – maak de pavlova en bewaar luchtdicht en vochtvrij buiten de koelkast. Maak de vanilleroom en bewaar deze in de koelkast.
 • Meringue layercake – zelfde als hierboven: de meringue en de room kunnen alvast gemaakt worden.
 • Tiramisu buche de noel – kun je de ochtend van het serveren al klaarmaken
 • Cheesecake ijstaart – kan in zijn geheel al van tevoren klaargemaakt worden.
 • Perenstrudel met lemoncurd – maak de lemoncurd en de gekarameliseerde pecannoten vast klaar.
 • Stoofperentaartjes – maak alle elementen vast klaar en voeg op het laatste moment samen.

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kersttoetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close