Meringue Layercake met Witte Chocoladeroom, Mango en Passievrucht

De meest feestelijke en gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken jongens! En dat feestje, dat begint voor Sabine en mij altijd al ietsje eerder. We werken natuurlijk vooruit dus de kerstgerechten stonden hier een maand geleden al op tafel. Gezellig hoor, ik vind het hartstikke leuk om ermee bezig te zijn en krijg dan al helemaal zin in de feestdagen. Want ook al zullen die dit jaar anders zijn dan normaal, we maken er gewoon een party van. Ja toch?

Dus nodig familie uit, of vrienden, en ga een dag van tevoren aan de slag met deze showstopper. Een lekkere zoete layercake die heel eerlijk gezegd, echt nog wel een stukje groter uitviel dan ik had verwacht. Zet je naast die kalkoen, ook nog een mooie unit op tafel aan het einde van het diner.

Ingewikkeld om te maken is dit overigens absoluut niet. Integendeel. De meringue bestaat uit eiwitten en suiker. Opkloppen en laten drogen in de oven. Ideaal als je dit de avond van tevoren doet. De witte chocoladeroom bestaat uit het mengen van drie ingrediënten en dan kun je al gaan opbouwen. Succes gegarandeerd!

Tip; koop passievrucht en mango uit de vriezer en laat het allebei op tijd ontdooien.

No ratings yet

Meringue Layercake met Witte Chocoladeroom, Mango en Passievrucht

Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur
Waar te bewaren Koelkast
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct serveren

Benodigdheden

  • Hand- of staande mixer
  • oven
  • Bakpaper + cakevorm + potlood

Ingrediënten

Meringue

  • 6 eiwitten
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker (8 grap per zakje)

Witte chocoladeroom

  • 200 gram witte chocolade in blokjes
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

Fruit

  • 125 gram passievrucht doosje uit de vriezer - op tijd laten ontdooien
  • 500 gram mango doosje uit de vriezer - op tijd laten ontdooien

Extra

  • 1 reep witte chocolade voor decoratie schaafsel

Instructies

Meringue

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Teken op een vel bakpaper 3 rechthoeken met behulp van een cakevorm. Zorg dat ze alledrie naast elkaar passen, en dat ze elkaar niet raken maar dat er minimaal een centimeter tussenzit. Draai het vel bakpaper om en leg op een bakplaat.
  • Klop in een staande mixer de eiwitten tot het begint te schuimen, en voeg dan al kloppende, de suikers toe. Niet alles in 1 keer, maar beetje bij beetje.
  • Laat de eiwitten met suiker goed opkloppen tot een stevige witte massa met een parelmoer-achtige glans. Als je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit blijft er stijf in zitten, dan is de dikte goed.
  • Verdeel het meringue-schuim op het bakpapier in de rechthoeken. Werk met een lepel om de boel gelijkmatig te verdelen en zorg ervoor dat je drie aparte blokken met meringue krijgt die elkaar niet raken.
  • Schuif in de oven voor 2,5 uur. Zet na die tijd de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen. Ik heb ze er de hele nacht in laten liggen om ze de volgende dag te gebruiken. Haal je ze er wel uit, leg ze dan niet in de koelkast maar op een veilige plek op het aanrecht.

Witte Chocoladeroom

  • Smelt de witte chocolade au bain marie.
  • Klop ondertussen de slagroom op met een staande mixer en spatel daarna voorzichtig de witte chocolade erdoorheen.
  • Voeg nu ook de mascarpone toe, en mix nog even zachtjes. Zorg ervoor dat je een egale room hebt, zonder hard op te kloppen.

Opbouwen

  • Bouw nu de layercake op. Leg een laag meringue op de schaal waarop je de layercake straks wilt serveren. Verdeel 1/3 van de chocoladeroom erover met een lepel. Verdeel daarover 1/3 van de mangoblokjes en een paar eetlepels passievrucht. Herhaal dit nog twee keer en maak de layercake af met wat witte chocoladeschaafsel. Serveer direct.

Notities

  • Je kunt alle stappen alvast voorbereiden, en eventueel op het laatste moment de layercake opbouwen.
  • Deze meringue layercake is voor minimaal 6 personen, maar het is een machtig stukje taart dus mogelijk kun je het aan meer personen serveren dan 6.
Gang: nagerecht
Trefwoord: meringue, pavlova

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close